Hulk mu, Cenk Tosun mu? İşte Sergen Yalçın'ın isteği

29.01.2021 - 23:54 | Son Güncellenme: 30.01.2021 - 00:00

Beşiktaş'ta forvet transferi konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Siyah beyazlı takım için Hulk ve Cenk Tosun isimleri gündemde. Peki Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Cenk Tosun'un mu yoksa Hulk'un mu transfer edilmesini istiyor? İşte detaylar...

Hulk mu, Cenk Tosun mu? İşte Sergen Yalçın'ın isteği

Erdal CÖMERT-ÖZEL

Beşiktaş, Hulk defterini kapatmadı. Başkan Ahmet Nur Çebi, Brezilyalı yıldızın transferini son ana kadar sabırlı davranarak, kendi istediği maliyetle bitirmeyi planlıyor.

Son olarak Çin'in Shanghai SIPG takımında forma giyen Hulk, şu anda 1.5 yıl için 3.5 milyon Euro'ya kadar indi. Beşiktaş ise 3 milyon Euro'da ısrarlı. Ancak, tarafların son dakikada orta noktayı bulması bekleniyor.

Cenk Tosun yeşil ışık yaktı

Beşiktaş'ın transfer gündemine son anda Cenk Tosun yeniden girdi. Yakın zamanda Premier Lig'deki misyonunun bitmediğini belirterek, Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyleyen Tosun, Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle fikir değiştirdi.

Tosun olumlu baksa da...

Cenk Tosun'un yarım sezonluk maliyeti de Beşiktaş için çok yüksek. Everton'tan yıllık 3 milyon 432 bin Euro ücret alan Tosun, buna göre yarım sezonluk maaş tutarı yaklaşık 1.7 milyon Euro'yu buluyor.

Everton'da forma şansı bulamayan ve Premier Lig'de de başka takımlardan bir teklif almayan Tosun, bu nedenle Beşiktaş'a yeşil ışık yaktı. Bir yanda Hulk, diğer yanda Cenk Tosun... Peki Sergen Yalçın'ın tercihi hangi oyuncudan yana?

Limit sorunu aşıldı

Mevcut takım ve oyun sistemini göz önüne alan Sergen Yalçın, tercihini en baştan bu yana Hulk'tan yana kullanıyor. Yalçın, oyun anlayışı nedeniyle Tosun'a sıcak bakmıyor. Başkan Çebi, sezon başından bu yana transferde teknik direktör Sergen Yalçın'ın taleplerini dikkate alarak hareket etti.

Diğer yandan Beşiktaş, Hulk'un olası transferi için limit sıkıntısını aştı. Mirin ile yollar ayrılarak 1 milyon Euro'luk bir tasarruf sağlandı. Oyuncu 1.5 yıllık alacaklarının yarısından vazgeçti. Siyah beyazlı yönetim, Hasic'in imza parasıyla bazı menajerlerin alacaklarını da yeniden yapılandırıp limit açtı.

Tosun ligde sadece 43 dakika oynadı

Hulk, Çin Süper Ligi'nde geride kalan 2020 sezonunda Shanghai SIPG formasıyla 17 maça çıkarken 6 gol attı. 34 yaşındaki futbolcu, 17 maçın 13'ünde ilk 11'de sahaya çıktı ve 1283 dakika süre aldı. Asya Şampiyonlar Ligi'nde de 4 maça çıkan Hulk, 2 gol sevinci yaşadı.

Cenk Tosun ise devam eden Premier Lig'den sadece 5 maçta toplam 43 dakika süre alabildi. Tosun, gol ve asist kaydedemedi.

Lig Kupası ve FA Cup'ta birer maça çıkan Tosun, 1 gol attı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler