Hoş geldin Beşiktaş

02.02.2020 - 03:29 | Son Güncellenme: 02.02.2020 - 00:30

Hafta içi yapılan Sergen Yalçın açıklamasından sonra Rize maçında taraftarların en çok merak ettiği şey Sergen Hoca’nın sahaya çıkaracağı 11 futbolcuydu. İlk 11’ler açıklandığında birçok kişi de “Eee hiçbir şey değişmemiş ki!” düşüncesine kapıldı. Ama Sergen Yalçın, takımı aynı oyuncularla daha dikine ve ofansif oynatmayı başardı. Hocanın dizilimi ve oyuncuların azmi ile maçın ilk yarısında rakibini adeta boğarak Şenol Güneş günlerine atıfta bulunan Beşiktaş taraftarlarına umut ışıladı. Neticede ise biraz şansın da yardımıyla Sergen Hoca Beşiktaş’ın başında ilk maçında galibiyete uzandı.

TEK ÖN LİBERÖ

Her şeyden önce Abdullah Avcı döneminde ısrarla 6 numara oynayan Atiba, bugün tam bir 8 numara pozisyonunda Elneny’e değil de Adem’e daha yakın oynadı. Sezon başından bu yana 4-2-3-1 oynayan Beşiktaş bu maçta 4-1-4-1 gibi bir dizilişle oynadı. Bu oyunun mükâfatını da Beşiktaş’ın attığı ilk gole yaptığı asistle aldı. İlk yarı boyunca baskın taraf olan siyah beyazlılarda –yine- Karius’un hatası ile yenen gol ilk yarının son dakikalarında takımın psikolojisini bozdu.

HOCA FARKI

İkinci yarıda Beşiktaş her ne kadar Çaykur Rizespor’u maça ortak etse de Sergen Yalçın’ın gelişinin takıma olan etkisi burada ortaya çıktı. Kara Kartal maçın ikinci devresinde çok iyi bir futbol oynamasa da başta Adem olmak üzere Atiba, Burak ve Gökhan sahaya koydukları yürekleri ile maçı kazanmak istediklerini gösterdiler. Ve en nihayetinde Adem’in asisti ve Gökhan’ın golü Beşiktaş’a altın değerindeki puanı kazandırdı. Maç sonucu açıklamalarından da anlaşılacağı üzere Sergen, 3 antrenmanda oyuncularına sadece futbolcu olduklarını ve kazanabileceklerini aşılayarak, bunun meyvesini de oyuncularının azmi ile almayı bildi. 3 günde sadece Adem ve Burak’a yeniden Beşiktaş’ta olduklarını hatırlatan Sergen Yalçın, uzun vadede eğer takımdaki 3 oyuncuyu daha kazanabilirse Siyah Beyazlılarda ikinci kez efsane olur!

Kerim ÖZTÜRK

Senin için hazırladığımız haberler