Hollanda'da polis grevi büyüyor: Şampiyonlar Ligi'nde görev almayacaklar mı?

12.09.2024 - 10:38 | Son Güncellenme: 12.09.2024 - 11:13

Hollanda'da polis memurlarının grevi nedeniyle Ajax - Utrecht maçının ertelenmesinin ardınlar grev büyüyor. Polisler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde görev almayacak mı?

Hollanda'da polis grevi büyüyor: Şampiyonlar Ligi'nde görev almayacaklar mı?

AJANSSPOR - HABER

Hollanda'da polislerin başlattığı grev sürüyor. Polislerin Ajax - Utrecht maçında görev almayı kabul etmemesinin ardından karşılaşma iptal edilmişti. Grev kapsamında polis memurları UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de yer almayabilir. İşte grevin nedeni ve detaylar...

Hollanda'da erken emeklilik düzenlemesi grevi getirdi

Hollanda'da polis memurlarının erken emekliliğin 2025'te ortadan kalkma ihtimalinin ardında greve gitti. Het Crimebureau programında Hollanda Polis Birliği Başkanı Nine Kooiman, erken emeklilik planı konusunda Hollanda Başbakanı Dick Schoof'a tepki gösterdi. Kooiman açıklamalarında şunları söyledi: "Zaten güzel bir erken emekliliğimiz var ve şimdi bunu elimizden alıyor. Eğer kendisinin telefon kesintisi yoksa beni şimdi arayıp sendikalarla anlaşabilir. O zaman biz de iş bırakmaları durdururuz."

Kooiman'dan Hollanda başbakanına sert sözler

Hollanda Başbakanı Dick Schoof daha önce yaptığı açıklamalarında erken emeklilik konusunda gerçekçi bir çözüm sunduklarını dile getirmişti. Nine Kooiman ise Schoof'un ifadelerine "Sadece sözlü istişare oldu. Schoof'un bir teklifin yapıldığını söylemesi aptallık." diyerek tepki gösterdi.

İlgini Çekebilir
Çin Futbol Federasyonu'ndan şike ve kumar soruşturmasında 43 ömür boyu men cezası!
Habere Git

Ajax - Utrecht maçı grev nedeniyle iptal edildi

Hollanda'da polis memurları aylardır maçlarda görev almamak da dahil olmak üzere grev yapıyor. Polislerin daha iyi bir erken emeklilik planı için başlattıkları grev kapsamında geçtiğimiz günlerde, Pazar günkü Ajax - Utrecht karşılaşması da iptal edildi. Hollanda Polis Birliği Başkanı Nine Kooiman ise açıklamalarında maçın polislerin görev almaması nedeniyle iptali için "Bu polisin işinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Bu düzenlemenin bu kadar önemli olmasının da nedeni bu." dedi. Yapılan açıklamada maçın iptali için de ayrıca "Taraftarların mağdru olması bizi hayal kırıklığına uğrattı, ancak başbakan bunu tek bir telefonla ayarlayabilir." ifadeleri kullanıldı.

Hollanda polisi Şampiyonlar Ligi'nde olmayacak mı?

Hollanda polisinin futbol maçlarında görev almayı reddetmesi ve greve gitmesi bazı endişeleri de beraberinde getirdi. Hollanda polisinin UEFA Şampiyonlar Ligi kapsamında da görev almayı reddetme durumu ülke basınında dikkat çeken gündem başlıkları arasında yer alıyor. Hollanda'da polis grevleri ayrıca mizah sayfalarının da içerik konusu oldu. Televizyon karşısında ayaklarını uzatmış, UEFA Şampiyonlar Ligi maçı izleyen bir Hollanda polisinin yer aldığı görsel de dikkat çekti. Hollanda'da polis memurları greve devam edeceklerini belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler