Hollanda'da gündem Frank de Boer!

29.06.2021 - 14:16 | Son Güncellenme: 29.06.2021 - 14:21

EURO 2020'ye veda eden Hollanda'da teknik direktör Frank de Boer sert eleştirilere maruz kaldı. Frank de Boer görevden alınacak mı? İşte gelişmeler...

Hollanda'da gündem Frank de Boer!

DIŞ HABER-AJANSSPOR

EURO 2020 Son 16 Turu'nda Çekya'ya 2-0 yenilerek turnuvaya veda eden Hollanda Milli Takımı'nda teknik direktör Frank de Boer'in geleceği tartışma konusu oldu. Hollanda'nın teknik patronu ile yolların ayrılacağı gündemde. Detaylar haberde...

Hollanda'da tartışmanın odağında Frank de Boer var

Frank de Boer, Çekya'ya 2-0 kaybettikleri maçımn ardından, "Rakibimiz güçlüydü. Kırmızı karta kadar da iyiydik. Oyunu domine etik. Ama fırsatları değerlendiremedik. Bu tip maçlarda en kötü senaryo geriye düşmektir. Bunu yaşadık" diyerek maçı özetlemişti. 

İstifa sorusuna yanıtı

"İstifa edecek misiniz?" sorusuna da cevap veren Hollanda Teknik Direktörü, "Şu anda bu konuyla ilgili bir cevabım yok. Durumu değerlendireceğiz" dedi. Hollanda basını ise Frank de Boer ile yolların ayrılacağını yazdı. 

Hollanda'nın gruptaki performansı

Hollanda, EURO 2020 C Grubu'nda Avusturya, Ukrayna ve Kuzey Makedonya ile mücadele etmişti. Ukrayna'yı 3-2 yenen Portakallar, Avusturya'yı 2-0, Kuzey Makedonya'yı da 3-0 geçerek Son 16'ya kalmıştı. Hollanda bu maçlarda 9 puan topladı ve 8 gol atıp 2 gol yedi.

Hollanda basını sert eleştirdi 

EURO 20020 defterini erken kapatan Hollanda'yı analiz eden Voetbal International, "Frank de Boer hiçbir ilerleme kaydedemedi. Sistem, uygulama ve seçimleriyle hep eksideydi. Ronald Koeman'ın başarı formülünü denize attı" yorumunu yapmıştı. De Telegraaf ise "Frank De Boer'a veda edilmeli. O koltukta böyle bir antrenörün oturmasına izin veremezsiniz. Asıl soru yeni teknik direktör kim olacak?" ifadelerine yer vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler