Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman: "Türkiye karşısında yapmamız gereken"

05.07.2024 - 23:26 | Son Güncellenme: 05.07.2024 - 23:30

EURO 2024 çeyrek final maçında Türkiye ve Hollanda karşı karşıya gelecek. Hollanda Milli Takımı teknik direktörü Ronald Koeman, karşılaşma öncesi Türkiye hakkında konuştu.

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman: "Türkiye karşısında yapmamız gereken"

AJANSSPOR HABER

Türkiye - Hollanda çeyrek final maçının oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hollanda Teknik Direktörü Koeman, Türkiye A Milli Takımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

‘’Oyuncularımızın çoğu bu konuda tecrübeli’’

 EURO 2024’te Türk seyircilerin etkisi üzerine Koeman, "Çok oyuncumuzun ve benim bu konuda tecrübemiz var. Türk takımlara karşı maçlara çıktık ve her zaman harika bir atmosferde maçlar oynandı. Yapmamız gereken topu tutmak, topa hakim olmak ve taraftarın sesini bu şekilde kısmak. Yarın da bu olacaktır ama tabi sakin kalmamız gerekiyor. Bu koşullarda oynamak güzel. Birbirimizi duymak biraz zor olabilir ama herkes üstüne düşeni yaparsa sorun olmayacaktır diye düşünüyorum." dedi.

‘’Karşımızda istekli iyi futbol oynayan bir takım var ama’’

Türkiye’nin istekli ve mücadeleci ruhu ile oynadığını belirten Koeman, "Ciddiyeti elden bırakmamamız gerekiyor ve odaklanmış konsantre şekilde maç oynamamız gerekiyor. Karşımızda istekli iyi futbol oynayan bir takım var ama hepimiz biliyoruz ki zaman zaman açık verebiliyorlar ve sizde doğru tercihte bulunarak bunlardan istifade edebiliyorsunuz" diye konuştu. 

"Sürpriz yapmaya çalışıyoruz"

EURO 2024’te çeyrek finalde Türkiye ile karşılaşmasının zor olacağından bahseden Koeman, "Bazen farklı taktikler deniyoruz, sürpriz yapmaya çalışıyoruz. Hava topuna iyi çıkan oyuncularımız var ama bazen rakipler de bu konuda aynı seviyede güçlü olabiliyor." ifadelerini kullandı

Senin için hazırladığımız haberler