Hollanda 'eski'ye döndü, kriz sonrası Louis van Gaal'e sarıldı!

22.07.2021 - 11:02 | Son Güncellenme: 22.07.2021 - 13:32

Hollanda Milli Takımı'nda teknik direktörlük görevine Louis van Gaal getirildi. Deneyimli teknik adamı Eylül ayında zorlu bir yolculuk bekliyor.

Hollanda 'eski'ye döndü, kriz sonrası Louis van Gaal'e sarıldı!

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Türkiye A Milli Takımı'nın Dünya Kupası Elemeleri'ndeki rakiplerinden Hollanda'da yeni teknik direktör belli oldu. EURO 2020'de beklentilerin altında kalan ve Frank de Boer ile yollarını ayıran Hollanda Futbol Federasyonu eski teknik direktörü Louis van Gaal ile anlaşmaya vardı. Detaylar haberde...

Louis van Gaal üçüncü kez göreve geldi

69 yaşındaki teknik adam, üçüncü kez Hollanda'nın başına geçecek ve 1 Eylül itibarıyla göreve gelecek. Deneyimli çalıştırıcı Frank de Boer sonrasında Portakallar'ı yeniden eski gücüne kavuşturmak üzere göreve gelirken yardımcıları da belli oldu. 

Yardımcıları belli oldu

Buna göre; Louis van Gaal'in yardımcılıklarını Danny Blind ve Henk Fraser yapacak. Frans Hoek de kaleci antrenörü olarak görev yapacak. Ajax, Barcelona, AZ Alkmaar, Bayern Münih ve Manchester United gibi dev ekiplerde çalışan Van Gaal, Hollanda basınında da büyük yankı uyandırdı. 

"Toparlanış van Gaal ile olacak"

Hollanda basını, deneyimli teknik adamın tecrübelerinin önemli olduğuna vurgu yaparken, "Koeman sonrası Hollanda dağıldı, toparlanış Van Gaal ile birlikte olacak" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin rakibi Hollanda

Hollanda, Louis van Gaal ile ilk maçını 1 Eylül'de Norveç ile deplasmanda oynayacak. 4 Eylül'de Karadağ'ı konuk edecek olan Hollanda 7 Eylül tarihinde ise Türkiye ile Dünya Kupası Eleme maçı oynayacak. Hatırlanacağı üzere 24 Mart 2021 tarihinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanan karşılaşmayı ay-yıldızlılar 4-2 kazanmıştı. Hollanda daha sonra Letonya'yı 2-0 ve Cebelitarık'ı da 7-0 yenmişti. Hollanda, EURO 2020'de ise Çekya'ya son 16 turunda 2-0 yenilerek elenmişti.

Senin için hazırladığımız haberler