Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda İtalya’nın rakibi Hollanda oldu

10.09.2023 - 00:35 | Son Güncellenme: 10.09.2023 - 00:49

Hollanda, CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Almanya'yı 3-2 yendi ve çeyrek finalde İtalya ile eşleşti.

Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda İtalya’nın rakibi Hollanda oldu

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda bir çeyrek final eşleşmesi daha belli oldu. Bu akşam son 16 turunda Almanya'yı 3-2 yenen Hollanda turnuvada çeyrek finale yükselerek İtalya ile eşleşti.

Hollanda ilk sette zorlanmadı

Hollanda bu akşam İtalya’nın Bari kentinde Almanya ile karşılaştı. Son 16 turu maçının ilk setinde zorlanmayan Hollanda karşılaşmanın ilk setini 25-20 kazandı. Almanya, Hollanda’nın ilk seti alması ile karşılaşmada 1-0 geriye düştü. 

Almanya ikinci sette de tutunamadı

Rakibi karşısında ilk seti zorlanmadan alan Hollanda karşılaşmanın ikinci setinde de üstünlük kurdu. Set skorunda ilk olarak 8-6 öne geçen Hollanda setin ilerleyen dakikalarında skoru 15-12’ye taşıdı. Hollanda karşısında 20-16 geriye düşen Almanya ikinci sette baskısını arttırdı fakat seti kazanamadı. Hollanda maçın ikinci setini de 25-23 kazanarak setlerdeki 1-0’lık avantajını 2-0 yaptı. 

Üçüncü set Almanya’nın 

Almanya, Hollanda karşısında 2-0 geriye düştüğü son 16 turu karşılaşmasının üçüncü setinde baskısını arttırdı. Üçüncü sette ilk olarak 10-8 öne geçen Almanya ilerleyen dakikalarda skoru 15-13’e taşıdı. Almanya’nın üçüncü setteki dönüşü ile geriye düşen Hollanda seti 22-25 kaybetti. Almanya maçta set skorunu 2-1 yaptı.

Almanya maçı karar setine taşıdı

Rakibi karşısında üçüncü seti alan Almanya maçın sonraki setinde de atağını sürdürdü. Hollanda’yı 20-15 geride bırakan Almanya maçın dördüncü setini de 25-18 kazandı. Almanya’nın Hollanda karşısında set skorunu 2-2 yapmasının ardından çeyrek final bileti için karar setine gidildi. 

Çeyrek final bileti Hollanda'ya

Hollanda’nın ilk iki seti aldığı karşılaşmada atakları ile skoru beraberliğe taşıyan Almanya maçın karar setine de 2-1 önde başladı. Almanya’nın öne geçtiği maç setinin ilerleyen dakikalarında Hollanda 4-2 üstünlük kurdu. Hollanda'nın 7-5 öne geçtiği karar setinde 8-8 beraberliği sağlayan Almanya'nın mücadelesi çeyrek final bileti için yeterli olmadı. Hollanda, Almanya karşısındaki beşinci seti de 15-12 kazanarak setlerde 3-2 galip geldi. Karşılaşmada çeyrek finale yükselen takım Hollanda oldu.

Hollanda'nın çeyrek final rakibi İtalya

İtalya bu akşam son 16 turunda Makedonya'yı 3-0 yendi. Hollanda'nın CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki rakibi ise İtalya oldu. 

Hollanda - İtalya maçı ne zaman?

İtalya ve Hollanda, CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde karşılaşacak. Çeyrek final mücadelesi 12 Eylül Salı günü İtalya'nın Bari şehrinde oynanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler