Hırvatistan'a komşu darbesi! Fas...

16.12.2022 - 14:27 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 14:34

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, "Komşusunu seçemezsin" dedi, Dünya Kupası üçüncülüğü için Hırvatistan'ı değil Fas'ı destekleyeceğini açıkladı.

Hırvatistan'a komşu darbesi! Fas...

AJANSSPOR HABER

Katar'da yapılan Dünya Kupası'nda artık son dönemece girildi. Arjantin ve Fransa'nın finale çıktığı turnuvada yarın Hırvatistan ile Fas üçüncü olmak için karşı karşıya gelecek. 

Hırvatistan ve Fas aynı grupta yenişemedi

Aynı grupta olan Hırvatistan ve Fas, Belçika ve Kanada'yı saf dışı bırakarak kol kola gruptan çıktı. İki takımın kendi arasındaki maç 0-0 sona erdi. Hırvatistan, penaltılarla önce Japonya'yı eledi sonra Dünya Kupası'nın büyük favorisi Brezilya'yı kupa dışında bıraktı. Yarı finalde ise Lionel Messi önderliğindeki Arjantin'e 3-0'lık skorla boyun eğdi.

Fas, Cristiano Ronaldo'yu eve gönderdi

Fas ise grup birincisi olarak çıktığı turnuvada yeni favıri takımlardan İspanya'yı penaltılarla evine gönderdi. Sonra ise Cristiano Ronaldolu Portekiz'i 1-0 devirmeyi başardı ve yarı finale çıktı. Yarı finalde ise Fransa'ya dayanamadı ve 2-0'lık skorla boyun eğdi.

İlgini Çekebilir
Tarihten Bugüne: Dünya Kupası Elemelerinde En Çok Gol Katkısı Sağlayan Oyuncular
Habere Git

Sırbistan'dan Fas'a destek

İki takım Dünya üçüncü olarak cumartesi akşamı tekrar karşılaşacak. Maç öncesi Fas'a ise Hırvatistan'ın komşusu Sırbistan'dan Fas'a destek geldi.

Vucic: Arjantin ve Fas...

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yaptığı açıklamada Arjantin'in Dunya kupası şampiyonu, Fas'ın ise  üçüncü olmasını istediğini söyledi. 

Vucic: Komşularınızı seçemiyorsunuz

Hırvatistan'ı destekleyen herkesi tebrik ettiğini söyleyen Vucic, "Ancak ben Arjantin ve Fas'ı destekliyorum. Komşularınızı seçemiyorsunuz, Tanrı sizi orada yaratıyor ancak dostlarınızı seçebiliyorsunuz" dedi.

İlgini Çekebilir
2022 Dünya Kupası Finali: Messi mi Mbappe mi?
Habere Git

Vucic: Fas asla Kosova'yı tanımaz

Vucic, konuşmasına şöyle devam etti: "Deniz için Hırvatistan'a gidebilirsiniz ama ben gitmem. Hırvatistan'ı destekleyebilirsiniz de ama ben desteklemiyorum. Fas bizim kardeşlerimiz ve Kosova'nın bağımsızlığını asla kabul etmeyecekler."

Sırbistan, grup aşamasında elendi

Dünya Kupası'nda Brezilya, İsviçre ve Kamerun ile aynı grupta bulunan Sırbistan, sadece Afrika takımından puan alabilmiş ve grupta 1 puan toplayarak turnuvaya veda etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler