Hırvatistan-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

12.10.2023 - 09:12 | Son Güncellenme: 12.10.2023 - 20:51

Türkiye A Milli Futbol Takımımız EURO 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan deplasmanına çıkıyor. Karşılaşmanın kanalı 11'leri ve detayları haberde. Detaylar.

Hırvatistan-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

AJANSSPOR HABER

Stefan Kuntz ile yollarını ayıran ve Teknik direktörlük görevine Vincenzo Montella'yı getiren A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Zorlu karşılaşmanın kanalı merak edilirken ilk 11'leri de belli oldu. 

Hırvatistan- Türkiye maçı ne zaman?

Millilerimizin Hırvatistan deplasmanına çıkacağı maç bu akşam Osijek şehrindeki Opus Arena'da yapılacak. TSİ 21.45'te başlayacak müsabaka TRT 1'den naklen yayımlanacak. 

Ozan Kabak yerine Baniya

Ay-yıldızlı ekipte sakatlığı nedeniyle Ozan Kabak aday kadrodan çıkarıldı. Ozan'ın yerine Trabzonspor'dan Rayyan Baniya aday kadroya dahil edildi.

Maçın hakemi belli oldu

Karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonundan hakem Anthony Taylor yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Gary Beswick ve Adam Nunn, dördüncü hakemliğini ise Michael Salisbury üstlenecek.

11'ler belli oldu

TÜRKİYE: Uğurcan, Ferdi, Samet, Abdülkerim, Cenk Özkaçar, İsmail, Hakan, Salih Özcan, Kerem, İrfan Can, Barış Alper

Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Barisic, Modric, Brozovic, Kovacic, Pasalic, Brekalo, Musa.

Kale Uğurcan'a emanet

Teknik Direktör Vincenzo Montella, Hırvatistan karşısında kaleyi Uğurcan Çakır'a emanet etti. Milli kaleci en son resmi karşılaşmasını 22.09.2022 tarihinde Lüksemburg ile oynanan karşılaşmada forma giymişti. Yıldız oyuncu 4-2 kaybettiğimiz Japonya dostluk maçında da 45 dakika sahada kalmıştı.

EURO 2024 D GRUBU PUAN DURUMU

Sıra Ülke Puan
1 Hırvatistan 10
2 Türkiye 10
3 Ermenistan 7
4 Galler 7
5 Letonya 0

Hırvatistan ilk maçı kazandı

Türkiye ile Hırvatistan arasında grupta oynanan ilk karşılaşmayı Hırvatlar 2-0 kazanmıştı. Milli takım, Hırvatistan ile 12. kez rakip olacak. Geride kalan maçlarda bir galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi aldık. Türkiye, rakibiyle yaptığı 8 resmi maçın 5'inde gol yollarında suskun kalırken, ikisinde kalesini gole kapatabildi.

535. karşılaşma

Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 618 karşılaşmanın 534'ünü Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler