Arnavutluk Hırvatistan'ı son dakikada yıktı! Şansları azaldı

19.06.2024 - 17:39 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 18:36

EURO 2024 B Grubu'nda, Hırvatistan ile Arnavutluk 2-2 berabere kaldı. Son dakika golüne engel olamayan Hırvatlar, son sıraya geriledi. Maç sonucu, yazılı özet.

Arnavutluk Hırvatistan'ı son dakikada yıktı! Şansları azaldı

AJANSSPOR HABER

Hırvatistan, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu'nda Volksparkstadion’da karşı karşıya geldiği Arnavutluk ile 2-2 berabere kaldı ve grupta son sıraya yerleşti.

Maçın başında geriye düştü

Maçın henüz 11. dakikasında Qazim Laçi'nin golüyle 1-0 geriye düşen Hırvatlar ilk yarıyı da bu skorla yenik kapattı.

Kramaric geri dönüş ateşini yaktı

Maçın uzun bir bölümünü geride götüren Hırvatistan, 74. dakikada Kramaric'in bulduğu golle eşitliği sağlamayı başardı. 

Gjasula kendi kalesine attı

Hırvatların Kramaric ile golü bulmasından iki dakika sonra kendi kalesine gol atan Arnavut Klaus Gjasula, umutlarını yitirmekte olan Damalılara can suyu oldu.

Gjasula bir de rakip kaleye attı

76. dakikada kendi kalesine attığı gol ile Hırvatlar'ı öne geçiren Gjasula, hakemin maçı bitirmesini bekleyen Damalılar'ı bozguna uğrattı. 34 yaşındaki orta saha futbolcusu 90+5'te attığı golle ülkesine bir puanı kazandırdı.

Son maç İtalya'ya karşı

EURO 2024'e İspanya'ya 3-0 mağlup olarak başlayan damalılar, Arnavutluk karşısında aldığı beraberlik ile gruptan çıkma umutlarını iyice yitirdi. Hırvatlar, 24 Haziran Pazartesi gruptaki son maçını İtalya'ya karşı oynayacak.    

Arnavutluk'un gruptan çıkma ihtimali

Hırvatistan, karşısında aldığı 1 puan ile turnuvadaki ilk puanına ulaşan Arnavutluk, grubun son maçında 24 Haziran'da İspanya ile karşılaşacak. İspanya, İtalya ve Hırvatistan'la mücadele eden Kırmızı-Siyahlılar Bugün aldığı sonuç ile 3. sırada bulunuyor. Arnavutlar, grubu ilk ikide bitirememesi halinde son 16 turuna kalmak için organizasyondaki en iyi 3. olmanın yollarını arayacak.

Senin için hazırladığımız haberler