Hırvatistan, son anda yıkıldı! İtalya son 16'da!

24.06.2024 - 23:50 | Son Güncellenme: 25.06.2024 - 00:48

EURO 2024 B Grubu’nda Hırvatistan ile İtalya, karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen maç 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı ve İtalya son 16 turuna kaldı. İşte detaylar.

Hırvatistan, son anda yıkıldı! İtalya son 16'da!

AJANSSPOR HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu'nda Hırvatistan ile İtalya Leipzig Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. 1-0 öne geçtiği maçta son anda rakibinin attığı gole engel olamayan Hırvatistan dramatik bir son ile turnuvaya veda etti. 

Livakovic iyi çıkardı

Fenerbahçe forması giyen Dominik Livakovic, 27. dakikada İtalya’nın Bastoni ile bulduğu pozisyonda yakın mesafeden gelen kafa vuruşunu kornere çelerek ülkesi adına çok önemli bir kurtarış yaparak Hırvatistan’ı oyunda tutmayı başardı.

Modric önce penaltı kaçırdı sonra gol attı

İlk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlanan mücadelenin 53. dakikasında Damalılar penaltı kazandı. Gianluigi Donnarumma, Modric’in penaltı vuruşunu kurtarmayı başarsa da penaltıdan 1 dakika sonra 38 yaşındaki orta sahanın attığı gole engel olamadı.

En yaşlı oyuncu oldu

Luka Modric, İtalya ağlarına attığı gol sayesinde 38 yaş ve 289 günle Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu oldu. Tecrbüli futbolcu ayrıca Cristiano Ronaldo'nun ardından 4 farklı Avrupa Şampiyonası'nda gol atan ikinci futbolcu olmayı başardı.

90+8'de Hırvatlar'ı yıktı

Calafiori'nin pasında sağ ayağının içiyle gelişine vuran Zaccagni, 90+8'de meşin yuvarlağı Hırvatistan ağlarına göndermeyi başararak ülkesini son 16'ya taşırken Hırvatistan'ı beklemeye itti.

En iyi üçüncü olmayı bekleyecek

Turnuvaya 1 mağlubiyet 1 beraberlikle başlayan Hırvatlar, bu sonuçla beraber 2 puanda kaldı. Portekiz'in Gürcistan'a yenilmediği senaryoda; Danimarka eğer Sırbistan karşısında kazanır, İngiltere de Slovenya’yı en az 3 farkla yenerse ve Türkiye'de Çekya’yı yenerse Hırvatistan da turnuvaya devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler