Hırvatistan penaltılarla turladı! Kalecilerin gecesi!

01.07.2018 - 22:35 | Son Güncellenme: 02.07.2018 - 01:35

Hırvatistan ile Danimarka, 2018 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda karşı karşıya geldi. Dünya Kupası haberlerine sitemizde ulaşabilirsiniz.

Hırvatistan penaltılarla turladı! Kalecilerin gecesi!

Hırvatistan ile Danimarka, 2018 Dünya Kupası Son 16 Turu maçında kozlarını paylaştı. Nizhny Novgorod Stadı’nda oynanan ve Arjantinli hakem Hernan Maidana’nın düdük çaldığı karşılaşmada normal süre 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Çeyrek finale yükselen takımı penaltı vuruşları belirledi. Hırvatistan, penaltılar sonrasında çeyrek finalde Rusya'nın rakibi oldu.

Stat: Nizhny Novgorod

Hakemler: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)

Hırvatistan: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Dk. 81 Pivaric), Rakitic, Brozovic (Dk. 71 Kovacic), Rebic, Modric, Perisic (Dk. 97 Kramaric), Mandzukic (Dk. 108 Badelj)

Danimarka: Schmeichel, Knudsen, Kjaer, Mathias Jorgensen, Dalsgaard, Christensen (Dk. 46 Schöne), Delaney (Dk. 98 Krohn-Dehli), Eriksen, Yurary, Braithwaite (Dk. 106 Sisto), Cornelius (Dk. 66 Nicolai Jorgensen)

Goller: Dk. 1 Mathias Jorgensen (Danimarka), Dk. 4 Mandzukic (Hırvatistan) 

Sarı kart: Dk. 115 Mathias Jorgensen (Danimarka)

Takımlar hızlı başladı, sonra frene bastı

Karşılaşmanın henüz 1.dakikasında Danimarka, Thomas Delaney’in asistinde Zanka ile 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Ancak; Danimarka’nın sevinci kısa sürdü ve Hırvatistan 4.dakikada Mario Mandzukic’in kaydettiği golle 1-1’lik eşitliği yakaladı. Bu karşılaşmanın hemen başında arka arkaya goller gelmesi dikkatleri çekerken, iki takım, Dünya Kupası’na en hızlı başlangıcı yaptı. İlk yarı 1-1 bitti.

İkinci yarıda gol bulamadılar

Genel anlamda keyifli geçen maçın ikinci yarısında takımlar galibiyet golü için uğraş verdi. Fakat; her iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve maçta uzatmalara gidildi.

Uzatmalarda heyecan doruğa çıktı

Hırvatistan ile Danimarka arasında oynanan Son 16 Turu karşılaşmasında uzatma bölümünde takımlar kontrollü bir oyun anlayışı ortaya koydu. Maçın belirli bölümlerinde tempo arttı. Mücadelenin 116.dakikasında hakem Hırvatistan lehine penaltı kararı verdi. Fakat; bu penaltıyı Modric gole çeviremedi, kaleci Kasper Schmeichel kalesini gole kapattı.

Penaltı vuruşları heyecanlı geçti

Danimarka Milli Takımı’nda Kjaer ve Krohn Dehli penaltı vuruşlarını gole çevirirken, Eriksen, Schöne ve Jörgensen ise penaltıdan faydalanamayan isimler olarak kayıtlara geçti.

Penaltı vuruşlarına kaleciler damga vurdu

Hırvatistan ekibinde ise Kramaric, Modric ve Rakitic penaltıyı golle sonuçlandırdı. Badelj ve Pivaric de penaltıyı gole çevirmeyi başaramadı.

Takımlar buraya nasıl gelmişti?

Danimarka, hatırlanacağı gibi Fransa, Peru, Avustralya’nın bulunduğu C Grubu’ndan 5 puan ve 2.sırada yer alıp bit üst tura adını yazdımıştı. Hırvatistan da  Arjantin, Nijerya ve İzlanda’nın da yer aldığı D Grubu’nu 9 puanla zirvede tamamlamıştı. Hırvatistan yoluna çeyrek finalde devam ederken, Danimarka ise kupaya veda etmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler