Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ilk çeyrek final bileti Romanya’nın

08.09.2023 - 22:21 | Son Güncellenme: 08.09.2023 - 23:31

Romanya, CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Hırvatistan’ı 3-2 yenerek turnuvada çeyrek finale yükselen ilk ülke oldu.

Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ilk çeyrek final bileti Romanya’nın

Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası heyecanı hız kesmeden sürüyor. Bu akşam Hırvatistan ile son 16 turunda mücadele eden Romanya karşılaşmayı 3-2 kazanarak şampiyonadaki ilk çeyrek final biletini kaptı. 

Romanya’dan iki setlik avantaj 

Bu akşam Hırvatistan ile son 16 turu maçına çıkan Romanya karşılaşmaya setlerde 2-0 önde başladı. İlk seti 25-17 ikinci seti ise 25-20 kazanan Romanya, Hırvatistan karşısında önemli bir avantaj yakaladı. 

Hırvatistan’dan müthiş dönüş

Romanya’nın setlerde 2-0 öne geçtiği maçın üçüncü setinde Hırvatistan baskısını arttırdı. Karşılaşmanın üçüncü setini 25-17 kazanan ekip dördüncü seti de 28-26 kazanarak setlerde 2-2 beraberlik sağladı. Hırvatistan’ın Romanya karşısındaki dönüşü maçı karar setine taşıdı.

Hırvatistan çeyrek final biletini kurtaramadı

Romanya karşısında aldığı setler ile 2-2 beraberlik yakalayan Hırvatistan çeyrek final biletini kurtaramadı. Maçın karar setini 15-12 kazanan Romanya, Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. 

Romanya'nın çeyrek final rakibi kim?

Bu akşam Hırvatistan'ı son 16 turunda 3-2 yenen Romanya, CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Bulgaristan'ı 3-0 mağlup eden Fransa ise çeyrek finale yükselen ikinci takım olarak Romanya ile eşleşti. 

Fransa - Romanya maçı ne zaman?

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki ilk çeyrek final eşleşmesi Romanya - Fransa oldu. İki takım 11 Eylül Pazartesi günü Bulgaristan'ın Varna şehrinde yarı finale yükselebilmek için mücadele edecek.

Senin için hazırladığımız haberler