Hikmet Karaman: ''Büyük takım, küçük takım, hepsi hava cıva''

05.04.2021 - 00:11 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 00:22

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, A Spor'da açıklamalarda bulundu. Süper Lig'i ve kümede kalma yarışını değerlendiren Karaman, şampiyonluğa oynayan takımların da maç kaybettiğine dikkat çekti. İşte Karaman'ın açıklamaları...

Hikmet Karaman: ''Büyük takım, küçük takım, hepsi hava cıva''

Süper Lig ekibi Ankaragücü'nün teknik direktörü Hikmet Karaman, A Spor'un sorularını yanıtladı. Karaman'ın ekibi, bugün  sahasında Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti. 

Tecrübeli teknik direktör, yaptığı açıklamada alttaki takımların kazanmalarının ve üstteki takımların kaybetmelerinin dengeleri değiştirebileceğini söyledi.

'20 takımlı Avrupa liglerini inceledim'

Karaman, küme düşme barajının 45 puan olabileceğini ifade etti ve ''Hafta içi 20 takımla oynayan Avrupa liglerindeki küme düşme barajını inceledim. 40-42 diye hesaplıyordum ama alttaki takımlar kazanırsa bu 45’in üstüne de çıkabilir. Yukarıdaki takımlar aşağıya inerken yukarıdaki takımlar aşağıda kendine yer bulabilir'' dedi. 

'Şampiyonluğa oynayan takımlar birçok çelme yiyecek'

Ligde herkesin herkesi yenebileceğini kaydeden Karaman, ''10-12 takım bu yarışın içinde olsun. 2 takım düşmüş, 1 takım mücadele ediyor olmasın. 12 takım savaşın içinde olursak kalite yükselebilir diye düşünüyorum. Şampiyonluğa oynayan takımlar da birçok çelme yiyecek. Bugün Kasımpaşa Beşiktaş’ı yendi. Beşiktaş galip gelseydi çok farklı bir şey olabilirdi. Kümede kalma mücadelesi veren takımlar şampiyon, güçlü takım falan kabul etmiyor'' ifadelerini kullandı. 

 

'Bir takım kümede kalmak istiyorsa...'

61 yaşındaki futbol adamı, ''Net söyleyeyim, büyük takım, küçük takım, hepsi hava civa. Bir takım fiziksel olarak hazırsa, kümede kalmak istiyorsa güçlü olacak. Yukarıda şampiyonluğa oynayan takımların nasıl maç kaybettiğini görüyoruz'' diyerek sözlerini noktaladı.

Ankaragücü, Antalyaspor galibiyetinin ardından ligdeki puanını 32 yaptı ve 17. sıraya yerleşti. 21 takımlı Süper Lig'de bu sezon 4 takım küme düşecek.

Karaman daha önce de başardı

Hikmet Karaman, daha önce de 3 kez görev yaptığı MKE Ankaragücü'nü kümede tutmayı başarmıştı.

2006, 2007 ve 2009 yıllarında başkent ekibini çalıştıran Karaman, söz konusu dönemlerde düşme potasında aldığı takımıyla kümede kalmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler