Hikmet Karaman: "Artık galip gelmemiz lazım"

22.02.2021 - 21:33 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 21:37

Süper Lig'in 26. haftasında Ankaragücü, evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman karşılaşmayı değerlendirdi.

Hikmet Karaman: "Artık galip gelmemiz lazım"

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 26. haftasında Ankaragücü, evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman açıklamalarda bulundu.

"Paintsil beklese tek vuruş yapsa, gol olacak"

60 yaşındaki tecrübeli teknik adam Karaman  "Oyunun son 10 dakikası veya uzatma dakikalarında oyuncu değiştiremedik. Bazı oyuncularımın fiziksel anlamında takıma oyun anlamında biraz daha gelişmeleri lazım. İlk devre golü erken yedik. Böyle maç için olmaması lazım. Mutlak 3 puan parolasıyla çıktığımız maçta, maçın ilk 5 dakika içerisinde golü yiyip arkadan gelmek çok zor. Fakat içeri girmeden 1-1 oldu. İkinci yarı çok iyi pres yaptı ki rakibi çıkarmadık. Fakat esas iş gelişmemiz. Çalışmamız gereken olaylar hücum opsiyonunda oyuncuların daha fazla iş yapması. Paintsil beklese tek vuruş yapsa, gol olacak. Bunlar çalışıp takımda geliştirmemiz gereken şeyler. Bir kere rakibi kendi alanına hapsedip rakibi çıkarmamaya çalışıp hücum yapmaya çalıştık. Bir de dışarıda bekleyen 3 tane cezalı ve sakat oyuncuların takıma katılması, bizim kulübe de daha rahat hareket etme olanağımızı sağlayacak. Artık galip gelmemiz lazım. Hatay'da 3 puanı yazdırmamız lazım. 2 maç yenilmeyen bir takım ama gol yemeyeceğiz. Bugün gol yemesek 1-0 veya 2-0 bitecekti. Dolayısıyla devam edeceğiz, eksik maçlarımız var." ifadelerini kullandı.

"Oynayan, pres yapan bir takım vardı"

Sezonun kalan maçları hakkında da konuşan Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman "Her an bir şey olabilir. Çünkü Rizespor'un kadrosu bizden daha oturmuş, deplasmanda oynuyorlar. 1-0'dan sonra en tehlikeli dakika. Maçın başında golü yedik. Çünkü hücum oynuyorsun, arkada açıklar veriyorsun 2 veya 3'ü de yiyebilirsin. Erdi sakatlıktan geldi. Orada oynayan oyuncular dışarıda. Oyunun uzatma bölümlerinde oyuncu değişikliği yapamadık. Oynayan, pres yapan bir takım vardı. Giren oyuncu ya o tempoya uyamasa bize pahalıya mal olurdu. Oyundan memnunuz. Daha fazla pozisyona girmeliyiz ve gol atmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler