Sivasspor'un Galatasaray'a Attığı Gol İptal Edildi! Nedenini Kimse Anlamadı

29.12.2022 - 19:20 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 19:53

Süper Lig'de Sivasspor, Galatasaray karşısında 1-1'i yakaladı. Fakat VAR'da pozisyonu izleyen Erkan Özdamar, golü iptal etti. Bunun nedenini kimse anlamadı.

Sivasspor'un Galatasaray'a Attığı Gol İptal Edildi! Nedenini Kimse Anlamadı

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Sivasspor ile Galatasaray arasında Sivas’ta oynanan 16. Hafta Süper Lig karşılamasında ev sahibi Ulvestad’ın Galatasaray altı pası içinde yerdeyken tabanı ile vurduğu top kale çizgisini geçti. Yardımcı hakem golü verip ortaya koşarken hakem Erkan Özdamar, VAR görevinde oturan Özgüç Türkalp tarafından monitöre davet edildi.

Gol iptal oldu, nedenini kimse anlayamadı

Uzunca süren inceleme sonrası Erkan Özdamar, sağ elini havaya kaldırarak Sivasspor aleyhine endirekt serbest vuruşa hükmetti. Ancak ekranda hangi konuda inceleme yapıldığı yazılmadığı için iptalin ofsayt mı yoksa Ulvestad'ın tabanı ile topa vurduğu sırada tehlikeli hareket yaptığı değerlendirmesiyle mi iptal edildiği anlaşılamadı.

Spiker ofsayt dedi ama VAR merkezi çizgi çizmedi

Daha sonra maçı anlatan spiker Murat Yenersoy, rejiden aldığını sandığımız bir bilgi vererek golün ofsayt nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Ancak Riva’daki VAR merkezi maç tamamlanana kadar herhangi bir ofsayt çizgisi çizmedi.

İlgini Çekebilir
2022'nin lideri Galatasaray!
Habere Git

Skandalı önlemesi gerekiyordu, skandal yarattı!

Skandal hataları önlemesi gereken VAR açık bariz net olmayan hatta ne olduğu anlaşılamayan, kanıt sunamadığın bir pozisyona müdahale ederek kendisi bir skandala imza attı. 

VAR penaltı için hakemi çağırdı

Ancak maçın son dakikalarında Galatasaray ceza sahasına doldurulan bir topta kafaya çıkan Galatasaraylı Nelsson, koluyla rakibinin yüzüne vurdu. Bunun üzerine VAR’da oturan Özgüç Türkalp maçın hakemi Erkan Özdamar’ı bir kez daha monitöre çağırarak önce penaltıyı gösterdi.

Uygulama doğru ama çizgi yine yok

Daha sonra atak başlangıç fazına dönerek pozisyonun ilk anda ofsayt olduğunu göstermesi sonrası hakem penaltıyı vermeden ofsayt atışı kullanılması için endirekt serbest vuruş kararı verdi. Bu uygulama ise doğruydu. Ama bu pozisyonda da ofsayt çizgisi çekilmedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Galatasaray'a: Kara Gece
Habere Git

Fenerbahçe, Galatasaray'ın paylaşımını alıntıladı! "Kara gece"

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, deplasmanda Sivasspor'u 2-1 yenerek, 2022 yılını lider kapattı. Sarı-Kırmızılılar'ın golleri Mertens ve Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Karşılaşma sonrası Fenerbahçe, Sivas'ta yaşanan olaylardan dolayı bir paylaşımda bulundu. Galatasaray'ın 2020'deki paylaşımını alıntılayan Sarı-Lacivertliler, "23 Ekim 2022 - 12 Kasım 2022 ve bugün! Türk futbolunda yıllardır aydınlanmayan kara gece!" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler