Slovenya Albert Riera'yı konuşuyor! Olaylı başlamıştı, ters köşeye yatırdı

21.08.2022 - 15:37 | Son Güncellenme: 21.08.2022 - 16:01

Olimpija Ljubljana'da teknik direktör olarak görev yapan İspanyol çalıştırıcı Albert Riera Slovenya'daki kariyerine fırtına gibi başladı. Detaylar haberimizde...

Slovenya Albert Riera'yı konuşuyor! Olaylı başlamıştı, ters köşeye yatırdı

Bir dönem Galatasaray'da hem futbolculuk hem de yardımcı antrenörlük yapan İspanyol futbol adamı Albert Reira ilk teknik direktörlük deneyimine müthiş bir başlangıç yaptı.

Prosinecki'nin yerine göreve geldi

Son olarak Galatasaray'da Domenec Torrent'in yardımcılığını yapan 40 yaşındaki Reira, hocalık kariyerine Slovenya'da başladı. İspanyol futbol adamı, Olimpija Ljubljana'da Türk futbol severlerin yakından tanıdığı Robert Prosinecki'nin yerine teknik direktörlük görevine getirildi.   

Riera'nın basına tanıtım toplantısını taraftar bastı

Kulübün eski teknik direktörü Robert Prosinecki ile yolların ayrılmasına tepki gösteren bir taraftarlar, Riera'nın basın toplantısını basmıştı. Kulübün ateşli taraftar grubu, maske ve şapkalarla yüzlerini gizleyip Riera'nın ve kulüp görevlilerinin olduğu masaya yönelmiş, fiziksel temas olmasa da olayda Riera masadan kalkarak odayı terk etmişti.

Ligde gol yemeden 6'da 6 yaptı

Fanatik'in aktardığı habere göre; Albert Riera yönetimindeki Olimpija Ljubljana Slovenya Ligi'nde çıktığı 6 maçın tamamında sahadan 3 puanla ayrıldı. Riera'nın öğrencileri bu maçlarda rakip fileleri 10 kez havalandırırken, kalesinde gol yemedi. İspanyol hocanın takımı Slovenya Ligi'nde 18 puanla lider durumda bulnuyor.

Olimpija Ljubljana Konferans Ligi elemelerinde ise 1. turu geçmiş ancak 2. turda Romanya ekibi Sepsi'ye elenmişti.

Ters köşe yaptı

Olimpija Ljubljana taraftarının ilk teknik direktörlük deneyimi olması nedeniyle takımın başına getirilmesine tepki gösterdiği Albert Riera, kendisini istemeyen taraftarları ters köşeye yatırdı. Ligde 6 maçta 18 puanla liderlik koltuğunda oturan Olimpija Ljubljana'da taraftarları sosyal medyada Riera ve öğrencilerine övgüler yağdırıyor.

Terim ve Torrent'le çalıştı

2011-2014 yılları arasında Galatasaray'da futbol oynayan 40 yaşındaki İspanyol kariyerinin son yılında ise Slovenya ekipleri Zavrc ve Koper formaları giymişti. Riera ayrıca Fatih Terim ve Domenec Torrent'in teknik ekiplerinde görev almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler