"Her şey bir hayalle başlar..."

15.03.2017 - 14:23 | Son Güncellenme: 15.03.2017 - 14:23

AJANSSPOR ÖZEL HABER - TFF 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında açıklamalar yaptı. Ligdeki hedeflerini anlatan Buz, TFF 1. Lig’deki teknik adam kıyımı ve hakemlerin performansı hakkında konuştu.

İşte İrfan Buz’un Radyospor’a verdiği röportajdan öne çıkanlar :

“Rehavete girmek gibi bir lüksümüz yok”
Biz maç maç gidiyoruz. Önümüzde Manisaspor maçı var. 3 puan için çıkacağız. Öyle bir hesap yapmıyoruz. Şampiyonluk adına konuşmak erken. Futbolda her şey olabilir, ancak rehavete girmek gibi bir lüksümüz yok.

“Yabancı oyuncularımız bize önemli katkı yaptı”
Bireysel performansları konuşmak istemiyorum ama yabancı futbolcular bize önemli katkı yaptı. Dialiba 12 gol attı. Eren Tozlu da önemli tabi. Diğer futbolcularımızı da ayırmıyoruz. Takım olduğumuz için buradayız. Takım halinde buna bakmak istiyoruz.

“Her şey bir hayalle başlar"
Tabi ki her şey bir hayalle başlıyor. Sezon başında play-off içinde olmak istiyorduk. İyi bir kadro mühendisliği yaptığımızı düşünüyoruz. Gerçekten takım olarak da birbirimizi bulduk. Futbolcu kardeşlerimiz de elinden geleni yapıyor. Seri galibiyetlere başladığımızda da müsabaka müsabaka gideceğiz.

Teknik direktör kıyımı hakkında…
Yönetimsel anlamda herkesin kendi fikri var. Bursaspor ve Gençlerbirliği’nde görev aldım. İki ligi de biliyorum. İstikrar yakalanmak istiyorsa, uzun vadede oluyor bu işler. 4-5 maçlık periyotta değil de daha uzun vadeye bakmak lazım. İstikrarı yakalayan takım, doğruları yapan takım öne çıkıyor.

“Beşiktaş, yarışta önde görünüyor”
Başakşehir’in performansı takdire şayan. Son periyoda girildiğinde bu kimse beklemezdi. Otoriteler de bunu beklemiyordu. Fenerbahçe ve Galatasaray tam istikrarı yakalayamadığı için böyle bir durum ortaya çıkıyor. Beşiktaş da Avrupa ve ligde iyi şekilde ilerliyor. Beşiktaş biraz daha önde görünüyor. Ama futbolda her şey olabilir. Müsabaka müsabaka  gidiliyor. Fakat, en fazla ikili bir yarış olacak.

“Birlikte çalıştığımız oyuncuları iyi yerlerde görmek sevindirici”
Fernandao, Şener Özbayraklı, Volkan Şen ve Ozan Tufan gibi futbolcularla çalıştım. Futbolcuların kendisini geliştirmesi kolay değil. Mesela; Ozan Tufan 8.5 milyon Euro gibi bir fiyata gitti. Belki beklenen performansı şu an gösteremiyor, milli takımda daha önde. Ben Ozan’dan ümitliyim. Birlikte çalıştığımız oyuncuların iyi yerlere gelmesi sevindirici. Fenerbahçe’nin durumu çok iyi görünmediği için bu sene sıkıntılı görünebilir. Önümüzdeki yıllara damgasını vurabilir.

“Hakemlerimiz daha iyi performans göstermeli”
Bu sene maalesef hakemlerimiz Süper Lig ve TFF’de formsuz görünüyor. Bu kadar paraların olduğu bir sektörde hatalar bariz şekilde olduğu zaman sıkıntı yaşanıyor. Hakemlerden daha iyi performans bekliyoruz. Yarış içinde olduğumuz bütün takımlara başarılar diliyorum. Hakkaniyetin ön planda olmasını, sonuca tesir edecek olayların olmamasını umuyorum. Hakemlerimizin de çok daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum.

“İstanbul’daki maçlar bizim açımızdan iyi oldu”
Zeminimizin bozuk olması bizim için çok kötü bir durumdu. İstanbul’da oynadığımız maçlar ise bizim açımızdan iyi oldu. Malatya’yı seven taraftarlarımız bize destek verdi. Beşiktaş ve Başakşehir camialarına teşekkür ediyoruz. 3 maçımızı da kazandık. Demek ki doğruları yaptık.

AJANSSPOR ÖZEL HABER 
Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler