İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'den flaşma hamle! Tazminat davası açıyor...

16.02.2024 - 11:24 | Son Güncellenme: 16.02.2024 - 12:01

Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı gol sevinci sebebiyle önce gözaltına alınan, sonrasında da Türkiye'yi terk eden Sagiv Jehezkel, Antalyaspor'un başına bela olmaya devam ediyor. İşte detaylar...

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'den flaşma hamle! Tazminat davası açıyor...

AJANSSPOR - HABER

Antalyaspor'un, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel ile olan sorunları bitmek bilmiyor. Ülkesine dönen 28 yaşındaki futbolcudan yeni bir hamle geldi. 

Önce paylaşım silindi, sonra kadro dışı bırakıldı

Süper Lig'in 14. haftasında Antalyaspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada, 68. dakikada takımının tek golünü atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, gol sevincinde İsrail'e destek veren bir hareket yapmıştı.

Antalyaspor, kulüp hesabından paylaşılan Sagiv Jehezkel'in gol sevinci fotoğrafını İsrail'e destek hareketi olduğu anlaşılınca sildi. Kırmızı beyazlılar daha sonra 28 yaşındaki kanat oyuncusunu kadro dışı bıraktığını açıkladı. 

Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir."

Gözaltına alındı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve Emniyete götürülen İsrailli futbolcunu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Hapoel ile anlaştı, sözleşme imzalayamadı

İfadesi alındıktan sonra salıverilen Sagiv Jehezkel'in özel uçakla ülkesine döndü. İsrailli futbolcu ülkesinin takımlarından Maccabi Tel Aviv ile anlaşsa da Antalyaspor ile olan sözleşmesi devam ettiği için sözleşme imzalayamadı. 

Antalyaspor'a tazminat davası açtı

Antalyaspor'dan bonservisini bedelsiz olarak almak isteyen 28 yaşındaki futbolcudan yeni bir hamle geldi. İsrail medyasında yer alan habere göre; Sagiv Jehezkel, avukatı Roi Rosen aracılığıyla Antalyaspor'a FIFA nezdinde tazminat davası açtı.

Hem alacaklarını, hem bonservisini istiyor

Haberde, Antalyaspor’dan 4 aylık maaşının verilmesinin yanı sıra sözleşmesinin de fesih edilmesini talep eden İsrailli futbolcunun, bu isteğinin yerine getirilmediği ve bu sebeple konunun mahkemeye taşınacağı vurgulandı. 

İmajına zarar gelmiş

28 yaşındaki kanat oyuncusunun zihinsel olarak zor günler geçirdiği ve imajına da zarar geldiği için ayrıca tazminat davası açacağı da İsrail medyasında yer alan iddialar arasında.

Transfer için izin isteyecek

Sezon başında Antalyaspor'dan İsrail ekibi Beer Sheva'ya kiralık giden, devre arasında ise geri dönerek kırmızı beyazlı formayı terleten Jehezkel'in bu sezon başka bir takımda forma giyebilmesi için FIFA'dan özel izin alması gerekiyor. İsrailli futbolcunun bu doğrultuda FIFA'ya yapacağı başvuruda 3’üncü bir takımda oynama izni isteyecek. FIFA'nın onay vermemesi halinde Sagiv Jezehkel'in sezon sonuna kadar Avrupa’da forma giymesi mümkün olmayacak.

Saygı duruşuna da katılmamıştı

Jehezkel, Süper Lig'de Filistin için yapılan saygı duruşu kararına uymamış ve 1 hafta boyunca geçici olarak kadro dışı kalmıştı. Saygı duruş zorunluluğu kararı kalktıktan sonra ise kadroya dahil edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler