Hem Beşiktaş hem Önder Karaveli tuzağa düştü!

15.03.2022 - 17:23 | Son Güncellenme: 15.03.2022 - 17:28

Galatasaray'ın Barcelona maçından sonra erteleme konusu Beşiktaş'ta yankı bulmuştu. Hem teknik direktör Önder Karaveli hem de Ahmet Nur Çebi, tuzağa mı düştü? İşte detaylar...

Hem Beşiktaş hem Önder Karaveli tuzağa düştü!

Kartal YİĞİT -AJANSSPOR

Galatasaray'ın erteleme isteğine Beşiktaş'tan yanıtlar verilmesi ve derbi öncesi açıklama savaşları yaşanması kimin işine yaradı? Burada öne çıkan ihtimal Galatasaray'dı ve öyle de oldu.

Erteleme konusunu sıcak tuttular

Oyundan öte 'Beşiktaş, Galatasaray'ın tuzağına düştü' diyebiliriz. Sarı kırmızılılar, Barcelona önündeki iyi mücadelesinden sonra durup dururken bir anda erteleme konusunu ortaya çıkardı. Direkt Beşiktaş'a gelen bir teklif yapmamalarına rağmen konuyu sürekli sıcak tuttular.

Galatasaray motive oldu

Beşiktaş ise kendince haklı olarak pasif kalmama adına sert ve uzun dolu bir yazılı açıklama ile Galatasaray'a yanıt verdi. Böylece Galatasaray'ın ekmeğine istemeden yağ sürdü. Beşiktaş'ın yanıt vermesi sayesinde hem Galatasaray camiası hem taraftar hem de takım müthiş motive oldu.

Önder Karaveli de tuzağa düştü

Galatasaray, Barcelona karnşısında savunmacı bir anlayışla sahaya çıkmıştı. Sarı kırmızıların böyle oynamısını Beşiktaş Teknik Direktör Önder Karaveli beklemiyordu. Onun da tuzağa düştüğünü söyleyebiliriz. Oyunun tamamına yakın bölümünde Galatasaray'ın üstünlüğü vardı.  Sarı kırmızılılar değil sanki Beşiktaş üç gün önce zorlu bir deplasmandan gelmiş gibiydi.

Beşiktaş ne yapacağını şaşırdı

Santra düdüğüyle birlikte saldıran, oyunun Beşiktaş tarafına yıkan Galatasaraylı futbolcular karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. Sahaya çıkan 11 birbirini tanımayan oyunculardan oluşunca hiçbir şey yapamadılar.

Kerem ve Mohammed çıkınca...

Galatasaray'da iki futbolcu ön plana çıktı. Mısırlı santrafor Mostafa Mohammed ve Kerem Aktürkoğlu. Bu oyuncular adeta resital verererek tek başına maçı aldı.  Beşiktaş onlar sahadayken çaresizdi.  Galatasaray Teknik Direktörü Torrent , bu ikiliyi 75. dakikada oyundan çıkarınca işler değişti. Bu iki oyuncunun çıktan sonra Galatasaray'ın hakimiyetini kaybetmesi ülkemizdeki futbolun nasıl kişilere bağlı olduğunu gösteriyor.

Kötü oyuna rağmen puan gelebilirdi

Bu dakikadan sonra Beşiktaş cesaretlendi. Beşiktaş'ta 11'de yer bulamaması yanlış olan Larin ve Batsuhayi daha etkili oynamaya başladı. Rıdvan Yılmaz ile golü de buldu. Hakem Cyle Larin'e yapılan penaltıyı çalsa belki de sezonun en kötü oyununa rağmen Galatasaray'dan puan alınabilindi.  Beşiktaş, Galatasaray'dan puan alsa Torrent de Önder Karaveli gibi topa tutulurdu.

Galatasaray toparlanıyor Beşiktaş hedefinden uzaklaşıyor

Derbi gerilimli başladı ama zevkli ve heyecanlı bitti. Galatasaray bu galibiyetle Torrent ile toparlanma dönemine girerken Beşiktaş ise elindeki ilk üçe girme şansını da tehlikeye attı.

Sorumlu tek başına Önder Karaveli mi?

Maçtan  sonra siyah beyazlılar Önder Karaveli'nin kararlarını sorguluyor. Önder Hoca, yanlış takımlar sahaya sürebilir, oyuncu ve taktik değişikliklerinde geç kalabilir. Ama elinizi vicdanınıza koyarak şu soruyu yanıtlayın: Bu sonucun sorumlusu tek başına Önder Karaveli mi?

Senin için hazırladığımız haberler