Antalyasporlu Helton Leite’den mucize dönüş

02.01.2024 - 23:08 | Son Güncellenme: 02.01.2024 - 23:11

Antalyaspor’un 1 Aralık’ta oynadığı Hatayspor maçında sakatlanan ve sezonu kapatacağı ön görülen Helton Leite, mucize bir geri dönüşe imza atıyor. Takımla çalışmalarını sürdüren Brezilyalı, Cuma günü oynanacak Alanyaspor maçında forma giymek istiyor.

Antalyasporlu Helton Leite’den mucize dönüş

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Hatayspor ile Antalyaspor arasında 1 Aralık’ta oynanan Süper Lig maçında sakatlanan ve omzunda kırık oluşan Helton Leite, mucize bir geri dönüşe imza atmaya hazırlanıyor. Doktorların ameliyat önerisini kabul etmeyen ve ülkesi Brezilya’da yaklaşık 20 gün tedavi olduktan sonra Türkiye’ye dönen ve antrenmanlara başlayan 33 yaşındaki eldiven, Cuma günü oynanacak Alanyaspor mücadelesinde forma giymek istiyor.  

Doktorların onayını bekliyor

Takımla birlikte çalışmalarını sürdüren ve Alanya maçında oynamak istediğini bildiren Brezilyalı eldiven için doktorların vereceği rapor bekleniyor. Doktorların risk görmemesi halinde hazırlanacak rapor Teknik Direktör Sergen Yalçın’a sunulacak ve son kararı deneyimli teknik adam verecek. 

Kaleye futbolcu geçti

Hatayspor maçında sakatlanan Helton Leite'nin yerine oyuncu değiştirme hakkı dolduğu için futbolcu kaleye geçmişti. İsrailli Ramzi Safouri’nin kaleyi koruduğu maçta başka gol olmamış ve 3-3 sonuçlanmıştı. 

31 maça çıktı

Geçen sezonun devre arasında Portekiz'in Benfica takımından transfer edilen Helton Leite, kırmızı beyazlı formayla 31 maça çıktı. Kalesinde 42 gol gören Brezilyalı, 8 karşılaşmada ise rakiplere geçit vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler