Marcao siftah yaptı, İspanyollar hayran kaldı /Şampiyonlar Ligi

12.10.2022 - 10:12 | Son Güncellenme: 12.10.2022 - 12:56

Sevilla’nın Galatasaray’dan transfer ettiği Marcao, ilk maçına Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund karşısında çıktı. Marcao, oyunuyla İspanyolları kendisine hayran bıraktı.

Marcao siftah yaptı, İspanyollar hayran kaldı /Şampiyonlar Ligi

AJANSSPOR HABER

Sezon başında Sevilla’nın Galatasaray’dan bonuslarla birlikte 15 milyon Euro’ya transfer ettiği Marcao İspanyol takımıyla siftah yaptı. Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund deplasmanında ilk kez forma giyen futbolcu, başarılı müdahaleleriyle göz doldurdu. Karşılaşma 1-1 berabere biterken  Sevilla kendi sahasında 4-1 yenildiği rakibine bu kez boyun eğmemiş oldu. Özellikle defansta iyi iş çıkaran Sevilla’da Marcao,  7.3 rating alarak sahanın en iyi performans gösteren 2. oyuncusu oldu.

İlgini Çekebilir
Sevilla'da Lopetegui gitti, Sampaoli geldi
Habere Git

Jorge Sampoli geldi, ilk 11’e girdi

Sevilla, La Liga ve Şampiyonlar Ligi’nde gelen kötü sonuçlardan sonra teknik direktör Julen Lopetegui ile yollarını ayırmış ve yerine Jorge Sampoli’yi getirmişti. Sampioli, Sevilla’nın başında çıktığı ilk maçta önce sakatlık sonra teknik direktör tercihi nedeniyle şans bulamayan eski Galatasaraylı Marcao’yu ilk 11’de oynattı.  Böylece Marcao SEvilla formasıyla ilk maçına şampiyonlar Ligi’nde çıktı.

Hatasız oynadı

Tanguy Nianzou Kouassi’nin 18. Dakikada attığı golle öne geçen Sevilla, Juoe Bellingham’ın 35. Dakikada ağlara gönderdiği topa engel olamadı. Karşılaşma 1-1 sona erirken üçlü defansın solunda yer bulan Marcao, Dortmund forvetlerine göz açtırmadı. Sevilla aldığı beraberlikle grupta puanını 2’ye çıkardı ve aynı puanlı Kopenhag’ın öndü averajla 3. Sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Marcao: "Buradaki başlangıç planlandığım gibi gitmiyor"
Habere Git

Hayran kaldılar: Benim rahibim 

Borussia Dortmund'a karşı 3 top kapma ve 3 uzaklaştırmayla oynayan 25 yaşındaki Marcao, maç sonunda hem arkadaşlarından hem de taraftarların takdirini kazandı. Özellikle sosyal medyada daha önce yılın en kötü transferi yorumunda bulunan birçok Sevilla hesabı dünkü maçın ardından özür diledi.  Bir taraftar, Marcao’nun yaptığı paylaşımın altına “Canavar” yazarken, bir başka kişi ise, “Harikasın. Umarım sakatlığın tekrarlamaz. Marcao benim rahibim” ifadelerine yer verdi.

Marcao’nun Galatasaray performansı

Galatasaray’ın 2019 ocak ayında Portekiz takımı Chavez’den 4 milyon Euro vererek transfer ettiği tüm kulvarlarda toplam 141 maça çıktı, 2 gol atarken 3 asist yaptı. Geçen sezon Giresunspor karşılaşmasında Kerem Aktürkoğlu’na saha ortasına saldıran ve yumruk atan Marcao bu nedenle özellikle sarı kırmızılı taraftarların büyük tepkisini çekmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler