Cezayir Doğan yazdı: Havuz futbolu, bol yağmur ve bol gol

11.01.2024 - 11:29 | Son Güncellenme: 11.01.2024 - 13:27

Alanyaspor Ankaragücü maçında havuza dönen saha, mesela bir derbide olsaydı, maç yine de oynanır mıydı!? Bu akşam Sivasspor-Galatasaray ve Trabzonspor-Samsunspor maçları nasıl geçer?

Cezayir Doğan yazdı: Havuz futbolu, bol yağmur ve bol gol

Cezayir DOĞAN

Hafta sonu fena değildim ama erteleme maçlarının çoğunluğunda tahminlerim yanlış çıktı. Özellikle Kasımpaşa, Kayserispor, Rizespor ve Adana Demirspor’un performansları beklenenden çok düşüktü. Bunun nedeni, üst üste oynamak ya da hava şartlarının aniden ağırlaşması da olabilir. Karagümrük maçında fark yemesine rağmen yine de izlediğim Kayserispor’un oyunu güçlüydü. Rizespor bir türlü ritmini bulamadı, Beşiktaş sezonun en iştahlı futbolunu oynadı, karşısında hangi takım olsa kazanacak gibiydi. Adana Demirspor ise malum ciddi bir değişim içinde ve bunun sancılarını yaşıyor. 

Konyaspor’un hafta sonu ve hafta içi Galatasaray ve Fenerbahçe karşısında daha dirençli olmasını beklemiştim ama iki maçta da ilk gol sonrası dağıldılar. Bu iki maçtan geriye sosyal medyada; Fenerbahçe taraftarlarının, Konyaspor karşısında Galatasaray'ın hakem tarafından kollandığı, Galatasaray taraftarlarının da, Fenerbahçe karşısında Konyaspor’un hakem tarafından doğrandığına dair binlerce yazısı kaldı. Sahi hangi taraf haklı ve bu neyi değiştirir ki?

Alanyaspor Ankaragücü maçının ikinci yarısında saha sular altında kalmış, top asla sekmiyor ve hatta oyuncular olanca gücüyle vursa da zeminde ilerlemiyordu. Tam 25 dakika havuzda futbol oynamaya çabalayan futbolcuları izledik. Sonra hakem oyunu durdurdu, topu eline aldı ve havaya atarak sekip sekmediğine baktı. Bunu bir kez daha yaptı, hatta yerde topu sürmeye de çalıştı. Olmuyordu, zalım top sekmiyor ve hareket etmiyordu. İzleyenler maçın tatil edileceğini düşünüyor, bazı futbolcular duruma isyan ediyordu. 

Futbola benzemeyen oyunun devamına karar verdi hakem! Tarihe geçtik yine ve dünyada dalga konusu olduk. O görüntüler dünya futbolunu takip eden hesaplar tarafından paylaşıldı. Altına yapılan yorumları okurken utandım. Sonra düşündüm, bu maç ligin büyük takımlarından birinin sahasında olsa ya da mesela derbi mücadelesi olsa aynı kararı verir miydi hakemler, mümkün mü sizce? Yıllardır Anadolu takımları bunu anlatmaya çalışıyor; Güçlünün değil haklının yanında olun, kuralları takımına göre eğip bükmeyin!

Bu akşam Sivasspor’un hava şartları ve iki takımın son maç performansına bakarak düşükte olsa Galatasaray maçından puan çıkarma ihtimali var. Toplamda 3 ve üzeri gol bekliyorum. Trabzonspor-Samsunspor maçı ise beraberliğin ağır bastığı ama ev sahibinin kazanmaya yakın olduğu zorlu bir mücadele olacak gibi. Karşılıklı gol bekliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler