Hatice Kübra İlgün olimpiyat madalyasını babasına adadı

07.08.2021 - 22:19 | Son Güncellenme: 07.08.2021 - 22:25

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye bronz madalya kazandıran milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün'ün paylaşımı duygulandırdı. İşte detaylar...

Hatice Kübra İlgün olimpiyat madalyasını babasına adadı

AJANSSPOR-HABER

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, Türkiye’ye büyük gurur yaşattı. Başarılı sporcu ülkemize döndükten sonra anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.  

Tokyo’dan getirdiği madalyasını babasının mezar taşına asan İlgün herkesi duygulandırdı. Milli tekvandocu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“12 yıl önce kaybettiğim babama vermiş olduğum olimpiyat madalya sözümü tutmanın mutluluğu bambaşka. Ve madalya olması gereken yerde. Tüm çabam sana layık bir evlat olmak için. Seni çok seviyorum ve özlüyorum Babammm. Mekanın Cennet Olsun. Nurlar içinde yat.”

İlgini Çekebilir
Türkiye'den Tokyo 2020'de tarihi başarı
Habere Git

Hatice Kübra İlgün kimdir?

Olimpiyatta kadınlar tekvando 57 kiloda mücadele eden Hatice Kübra İlgün, 1 Ocak 1993'te Kars’ta doğdu. Uludağ Üniversitesi öğrencisi olan İlgün, Bursa Büyükşehir Belediyespor kulubü sporcusudur. Hatice Kübra İlgün daha önce 2017 Dünya Şampiyonası ve 2021 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler