Hatice Celaloğlu Koşusu'nun galibi Mucize Kız Oldu

20.04.2023 - 14:20 | Son Güncellenme: 20.04.2023 - 14:23

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, 4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği Hatice Celaloğlu Koşusu'nun galibi Mucize Kız oldu.

Hatice Celaloğlu Koşusu'nun galibi Mucize Kız Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamada (TJK), 4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği Hatice Celaloğlu Koşusu'nun galibi Mucize Kız oldu.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüzün Onursal Üyesi merhum Hatice Celaloğlu adına koşulan mücadele (KV-7/D) 19 Nisan Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.30'da başladı.

Mucize Kız'ın yarış hayatındaki 6. birinciliği

4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği koşu, 2100 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2023 yılı Hatice Celaloğlu Koşusu'nda jokeyi Müslüm Çelik ile start alan, Ahmet Korkmaz'ın sahibi olduğu Mucize Kız (Torok - Plucky Khan / Holy Roman Emperor) pistten galibiyetle ayrıldı. Ishın Funda Büyükkaraca ve Tuğrul Odabaş yetiştirmesi, Ergün Çetinkurt'un antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru kısrak ortaya koyduğu performansla yarış hayatının 6. birinciliğini kaydetmiş oldu.

Anadolu Prensesi 2. oldu

Merhum Onursal Üyemizi andığımız yarışın ikincisi Anadolu Prensesi (Mendip - Princess Taise / Cozzene) olurken, Passion Runner (Church Pictures - Summer Sun / Galetto) üçüncü, Josephine (Luxor - Gloria / Mujtahid) dördüncü, Karakraliçe (Smart Robin - Sezgi Hanım / Mountain Cat) de beşinci sırada yer aldı.

Mücadelenin galibi Mucize Kız için bitiriş derecesi 2.11.76 olurken, farklar 2 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Hatice Celaloğlu kimdir?

1937 yılında İstanbul’da doğan Hatice Celaloğlu, lise öğrenimini English High School For Girls’de tamamladı. Hayatının büyük bölümünde tenis, kayak, yüzme, kürek ve at binme gibi sporlarla amatör ve profesyonel olarak ilgilendi. 1978 yılında, sahibi olduğu Cihangir Harmony isimli safkanla Gazi Koşusu’nu kazandı. 2015 yılında Kulübümüz Onursal Üyesi olan Celaloğlu, uzun yıllar tarım, hayvancılık ve İngiliz atı yetiştiriciliği ile uğraştı. 2019 yılında aramızdan ayrılan Hatice Celaloğlu’nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler