Hatalar zinciri

04.02.2016 - 16:09 | Son Güncellenme: 04.02.2016 - 16:09

Geçtiğimiz sezonu üç kupa ile kapatan ve göğsüne 4. yıldızı takan Galatasaray geçmiş yönetimlerin yaptığı yanlış harcamanın cezasın çekiyor...

Geçtiğimiz sezonu üç kupa ile kapatan ve göğsüne 4.yıldızı takan Galatasaray geçmiş yönetimlerin yaptığı yanlış harcamanın cezasın çekiyor...

Yaptığı yanlış transferler yüzünden şampiyonlar liginde bekleneni vermeyerek UEFA kupasında yoluna devam etmek zorunda kaldı. Ligde de zirveden uzaklaşan sarı kırmızılı takımda tek teselli Türkiye Kupasında iddialı olması.

Dursun Özbek yönetimi  kemer sıkma politikasını da yanlış yönetince ligde zirveden bir hayli uzaklaştı...

Yaşananları hepimiz biliyoruz ve yakından takip ediyoruz.

UEFA’nın mali kriterleri yerine getiremediği için sarı kırmızılı takımı  Avrupa kupalarından 1 1 yıllık uzaklaştırma kararı alması yönetimi de farklı  arayışlara itti.

Kemer sıkma politikasını yanlış algılayan yönetim süreci iyi yönetemedi. Bu uygulamayı yanlış yönlendirince ligde ve Avrupa’da başarısızlık kaçınılmaz oldu. Melo, Telles gibi oyuncuların takımdan ayrılmasına izin veren yönetim, bu oyuncuların yerini dolduramadığı gibi taraftarın da takımda görmek istemediği Sabri ve Umut Bulut’un kazandıkları paraya da zam yaptı. Üstüne üstlük Melo’nun yerine aldıkları "Grosskreutz"  transferinde yaptıkları skandal, yanlışlar halkasının en büyüğüydü.

Kemerleri sıkacaklarına hem  Umut ve Sabri’nin fiyatlarını yükselttiler, hem de taraftarı karşılarına aldılar... Merak ettim! Umutsuz, Sabrisiz de ne kadar kötü olurdu ki bu takım? Ne buldunuz onlarda bizim göremediğimiz? Onları takımda tutunuz. Ücretinde iyileştirme yaptınız? Adamları bulunmayan Hint kumaşı yaptınız.

Soruyorum şimdi size? Kendi şirketinizde böyle elemanlar olsa ücretinde iyileştirme yapar  bir dakika şirketinizde tutar mıydınız?

Ben söyleyeyim koskoca bir” HAYIR “Hele hele yattığı yerden para kazananları tutar mıydınız? Buna da hayır!!!!

Hamit Bey (Altıntop) yattığı yerden para kazanıyor. Gönderin adamı. Durdukça kulübe yük oluyor. Şimdi iyileştirme istiyorsunuz kendisinden o da tabi ki bunu kabul etmiyor. Etmez tabi. Kapı gibi kontratı var.

Yöneticilik bu değildir. Yöneticilik kriz döneminde bu krizi en zararsız şekilde atlatmaktır. Kriz varsa Hamza hoca gönderilip Mustafa Denizli alınmaz. Ünal Aysal’ı ve Fatih Terim’i de şahsi egoları yakmadı mı? Peki, bu ego çatışmasının zararınıkim gördü?
Tabi ki GALATASARAY...

Dursun Özbek’in göreve gelmesiyle de bu senaryo, bu yanlışlık maalesef devam etti.
Öyle ya da böyle!  Galatasaray‘a üç kupa kazandırmış göğsüne 4. yıldızı takmış Hamza hoca gönderilip yerine Mustafa Denizli’nin getirilmesi yanlıştı. Mustafa Hocanın kariyerine kimse bir şey demiyor. Diyemez de. Ancak Zamanlama yanlıştı. Hem de UEFA’nın mali kriterle uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından men edileceğiyle ilgili Galatasaray’a yaptığı ihtarın arifesinde.

TRANSFERDE HAYAL KIRIKLIĞI!!!!

Kar-zarar dengesinin iyileştirileceği yerde, gereksiz harcamalar yüzünden istenilen transferler yapılamadı, camia ve taraftar hayal kırıklığına uğratıldı.
Mustafa Denizli ile imzalar atılırken taraftara "Gereken transferler yapılacak” diyerek başarı sözü veren ve taraftarı beklentiye sokan başkan Dursun Özbek, beklentisi büyük olan Galatasaray taraftarını yapmadığı transferler nedeniyle hayal kırıklığına uğrattı. Keşke transfer sözü vermeseydi. Taraftarı, camiayı beklenti içerisine sokmasaydı.

Donk ve Linnes dışında takviye yapamadı. İkinci transfer döneminin bitmesine dakikalar kalmasına rağmen; bir umutla son dakikaya kadar (Grosskreutz) transferi skandalını da unutmayarak forvet transferi bekleyen taraftarı da sükutu hayale uğrattı.

YİNE EGO ÇATIŞMASI!!!

Hamza hoca ile aralarında geçenleri herkes biliyor... Galatasaray’ın menfaatleri için herkes susmalıydı ve sezon sonu beklenmeliydi diye düşünüyorum.

Hem Galatasaray maddi külfetin içine de girmezdi. Galatasaray Hamza hoca ile bundan kötü de olmazdı. Sakın yanlış anlamayın Hamza hocayı koruduğumu sanmayın. Sadece haoca değişikliğinin zamansız ve gereksiz olduğunu düşünenlerdenim

DENİZLİ'NİN HEYECANI KALMAMIŞ!

Zaten Mustafa Denizli’nin de Galatasaray’a ne verdiği ne kazandırdığı ortada.
Ne verdi Mustafa Denizli Galatasaray'a? Kocaman bir hiç. Mustafa hocanın heyecanı kalmamış. Galatasaray’ın ligdeki konumu belli.  Vermiş mi bir şey? Karar sizin
Sadece Sinan Gümüş ü kazandırdı...
O kadar da olsun artık!!!!!
Gelecek vaat ettiği halde Hamza hoca döneminde formayı zor gören Sinan Gümüş, Denizli ile kendini buldu. Galatasaray ve Denizli’nin en büyük kazancı bu oldu.

DİYECEĞİM O Kİ!!!!

Üzüntüm; şahsi egolar ve yapılan yanlışlar yüzünden zararı yine GALATASARAY’IN görmesi. Yaşanan olumsuzluklar ve kısır döngü Galatasaray’ı şu anki duruma getirdi
Ligde iddiası kalmamış bir Galatasaray’ın ezeli rakiplerini yakalaması çok zor gözüküyor. Hele hele şampiyonluk hayal ötesi bence...Tek tesellisi kupa.. O da nereye kadar? Lazio maçını düşünmek bile istemiyorum.

KEŞKE YANILSAM DA SİZLERDEN MİLYONLARCA KEZ ÖZÜR DİLESEM.

Ama görünen köy kılavuz istemiyor. Galatasaray lige havlu attı bence. Kupada da birkaç isim sürüklüyor. Başrolde de Sinan Gümüş var. O da nereye kadar götürecek? Dua edelim de kupayı kazanıp Avrupa’ya gitme hakkı kazanalım (gitmeyelim de )cezamız bir an önce bitsin. Yoksa Avrupa maceramız uzadıkça uzar. UEFA maceramız da bu sene inşallah sonuna kadar sürer..

TARAFTAR KÜSTÜRÜLDÜ!!!!

Yaşanan olumsuzluklar taraftarı da küstürmüş. Maçlar boş tribünlere oynanıyor. Taraftar da haklı olarak maçlara gitmiyor. Kimi izleyecek ki?
UEFA ile mali kriterlerle ilgili sorunumuz var. Büyük bir ihtimalle seneye Avrupa kupalarında olmayacak Galatasaray. Siz  ne yapıyorsunuz? Harcama yapmama yerine Mustafa Denizli ile anlaşıyorsunuz. Adam bedavaya mı geldi? Hamza ile davam et. Sezonu bitir ondan sonra gönder. Paran da kulübün kasasında kalırdı.
HAKSIZMIYIM?

ÖZGÜVEN KAYBOLDU!!!

Tüm bu süreçte ne kazandı Galatasaray? Kocaman  bir hiç!  Peki ne kaybetti? Çok şey. Takım Özgüven sorunu yaşıyor. Kimyası bozuldu. Muslera, Sneijder bile eski gücünde değil. Yeni yeni toparlanmaya çalışıyorlar...
Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin çok gerisinde kaldı. Paralar çarçur edildi. Ama başarı yok.

İŞİN ÖZETİ!

Dursun Özbek yönetimi bence başından beri sınıfta kaldı. Skandal transferleri uyguladıkları yanlış politikalar, krizi yanlış yönetmeleri yüzünden bu duruma geldiler. Sezon sonunu  çok merak ediyorum. Takım sezon sonunu öyle veya böyle görür de, bu kadar yanlıştan sonra bu yönetim görür mü merak ediyorum?

Senin için hazırladığımız haberler