Hastasıyız böyle futbol hikayelerinin! Bundesliga'da peri masalı sürüyor

04.09.2024 - 11:58 | Son Güncellenme: 04.09.2024 - 12:59

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Bundesliga'da mücadele eden ve Konferans Ligi biletini alan Heidenheim'ın peri masalı devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Hastasıyız böyle futbol hikayelerinin! Bundesliga'da peri masalı sürüyor

AJANSSPOR - HABER

Futbol günümüzde bir endüstri haline dönüşşe de; para, yıldız futbolcu, marka teknik direktör, kadro değeri gibi faktörler başarı için çok önemli olsa da; günümüzde hala az parayla, iyi organizasyonla, futbolu bilen insanlarla, doğru organizasyonla ve önemlisi oyuna olan tutkuyla futbol hikayeleri yazan kulüpler var olmaya devam ediyor.

Avrupa'nın en büyük 5 ligi arasında yer alan Bundesliga'da bir peri masalı futbolseverlerin büyük alkışını topluyor.

Heidenheim'in peri masalı sürüyor

1972'de kurulan Heidenheim, kulüp tarihinde ilk kez geçtiğimiz sezon mücadele ettiği Bundesliga'yı 8. sırada tamamlayarak Konferans Ligi biletini almıştı. Kırmızı mavililer Bundesliga'da yeni sezona da fırtına gibi başladı.

Milli araya firesiz lider girdi

Frank Scmidt yönetimindeki Heidenheim, Bundesliga'nın yeni sezonunda oynadığı ilki maçta sahadan 3 puanla ayrılarak milli takım arasına lider olarak girdi. Mavi kırmızılılar sezonun ilk maçında deplasmanda St. Pauli'yi 2-0 mağlup ederken ikinci sınavında sahasında Augusborg'u 4-0'la geçti.

Kupada da turladılar

Scmidt'in öğrencileri Almanya Kupası 1. tur mücadelisinde de Villingen'i 4-0 yenerek tur atladı.

Konferans Ligi'nde play-off'u geçip lig aşamasına kaldı

Bu sezon tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Alman ekibi, play-off turundan dahil olduğu Konferans Ligi'nde İsveç ekibi Hacken'i 1-2 ve 3-2'lik galibiyetlerle eleyerek adını lig aşamasına yazdırdı.

Takımın 3 yıldızı sezon başında gitti

Heidenheim yeni sezon öncesi kadrosundaki en önemli 3 yıldızını kaybetti. Alman ekibinde sol bek Jan-Niklas Beste Benfica'ya, Türk oyuncu Eren Dikçi Freiburg'a, forvet oyuncusu Tim Kleindienst'ten ise Borussia Mönchengladbach'a transfer oldu.

5 milyon Euro transfer bütçesi

Heiderheim, kaybettiği oyuncuların yerine ise 5 milyon euro transfer bütçesiyle çoğunlu bedelsiz futbolculardan oluşan: ikisi Bundesliga'dan 6'sı 2. 3. ve Bölgesel Lig'lerden gelen futbolcularla kadrosunu güçlendirdi.

Kulübün kaderini değiştiren adam Frank Scmidt

1972'de kurulan Heidenheim kulübünün kaderi, 2007 yılında Frank Scmidt'in takımın başına geçmesiyle değişti. Scmidt, 5. Lig'de aldığı köy takımını 17 yıl süren mücadelenin sonunda Bundesliga'ya taşımayı başardı.

Tüm kariyeri boyunca Heidenheim'i çalıştırdı

Kariyerinin tamamını yardımcı antrenör olarak başladığı FC Heidenheim'da sürdüren 50 yaşındaki Alman çalıştırıcı Frank Scmidt, kırmızı mavili takımın bu başarısında en büyük pay sahibi olan isim durumunda. Alman hoca, 1 Temmuz 2007'de yardımcı antrenör olarak göreve başladığı Heidenheim’da 2,5 ay sonra teknik direktörlük görevine getirildi. Tecrübeli çalıştırıcı 17 yılda takımını 5. Lig'den Alman futbolunun en üst ligine taşırken, daha ilk sezonunda Avrupa biletini de almayı başardı.

Frank Scmidt'in Heidenheim ile 2027'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Takım değeri 15 milyon Euro düştü

Bundesliga'da sezona fırtına gibi başlayan ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezon da sezonun sürpriz takımı olmaya aday olan Heidenheim mütevazi kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Alman ekibinin geçen sezon 65 milyon Euro olan değeri 50.15 milyon Euro'ya düştü.

Kırmızı mavili takımın kadrosundaki piyasa değeri en yüksek futbolcu Bayern Münih'ten kiralanan 18 yaşındaki Paul Wanner. Genç on numaranın güncel piyasa değeri 8 milyon Euro. Wanner'ı 5 milyon Euro ile Lennard Maloney ve 3 milyon euro ile Niklas Dorsch takip ediyor.

Heidenheim'in peri masalını andıran 17 yıllık yolculuğunda kattetiği yol şöyle:

  • 2007 - Oberliga'da (5. lig) oynadı
  • 2008 - 4. Lig'e yükseldi
  • 2009 - 3. Liga'ya yükseldi
  • 2014 - 2. Bundesliga'ya yükseldi
  • 2023 - Bundesliga'ya yükseldi
  • 2024 - UEFA Konferans Ligine katılma hakkını kazandı
  • 2024 - Konferans Ligi'nde lig aşamasına kaldı
  • 2024 - Bundesliga'da sezonu ikide iki ile başlayıp milli araya lider girdi.
Senin için hazırladığımız haberler