Hasan Kartal: "Vedat Muriqi'ye teklif gelmedi"

11.05.2019 - 00:48 | Son Güncellenme: 10.05.2019 - 21:49

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Vedat Muriqi'nin transfer durumu ve Galatasaray maçı hakkında A Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Kartal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İlk yarıdaki şanssızlık ikinci yarı biraz daha düzeldi. Yönetim, hocamız çocuklar çok iyi kaynaştılar ve iy ibir takım oldu oldu, çok iyi bir kulüp oldu. Öyle olunca da ekonomik problemlerimizi çözdük. Tek başarı kaldı onu da ikinci yarı yakaladık. İlk yarı beraberliklerle gitti. Şansımız yoktu ilk yarı. Ama ikinci yarı daha iydik. Transferler de tam oturdu ve her şey bizim lehimize sonuçlandı.

Avrupa Kupası iddiası...

İki takımın da beklentisi. Biri şampiyonluk için diğeri ilk 5'e girmek için önemli bir maç olacak. İyi oynayan kazansın diyorum. Galatasaray camiasıda büyük bir cami.a Onların da lider olması, şampiyon olması bizi ilgilendirmiyor. İyi oynayacağız, başaracağız ve Galatasaray'ı yeneceğiz.

Galatasaray maçında prim olacak mı?

Primi açıklamıyorum onu yarın soyunma odasında açıklayacağız. Her şeyi bütçemize göre ayarlıyoruz. Zannediyorum ki bizim oyuncularımız prime değil gerçekten de kazanmak için oynayacaklarına eminim.

Taraftar ile bütünleşme...

Bunu da birlikteliğe bağlıyorum. İyi bütünleştik taraftarlarla. Bazen onların arasına girip beraber izliyoruz. Biz Rizespor'da bütünlüğü sağladık
ve başarılar da böyle geldi.

Vedat Muriqi'nin transfer durumu...

Vedat'ın kendi lehine olacak şeyler olursa biz önünü kesmeyiz. Ama Vedat'ın da bizi tercih edeceğine son derece eminim. Ama iyi teklif gelirse Vedat da bunu isterse yapacak bir şey yok. Ama şu ana kadar resmi bir teklif gelmedi.

Okan Buruk'un durumu...

Okan da bizi abi gibi bakar biz de ona kardeş gibi bakıyoruz. Biz kendi çocuğumuz gibi düşünmek kaydıyla onun lehine olan şeyleri düşünürüz. Onun da bizi tercih edeceğini düşünüyoruz. Çok iyi bir teklif gelir ve Okan gitmek isterse bizim bir kardeşimiz olarak gidecek.

Sezon sonu kiralık oyuncuların durumu...

Kadromuz fazla geniş değil. Mevcut oyuncularımızla sezon sonu görüşeceğiz ve kalmalarını isteyeceğiz. Daha iyi alternatif olurlarsa giderler diye düşünüyorum. Ama çoğuyla beraber devam etmek istiyoruz. Ben ve yönetim.

Hakemlerin performansı...

Hakemler de insandır. Ben özellikle yanlış yaptıklarını düşünmüyorum. Ama VAR hakemlerin de biraz tereddüt ediyorum. Örneğin bizim Beşiktaş maçında yapılan yanlışları tüm spor camiası gördü. Laf gelecek şekilde maç yönetmemeleri lazım. Ama hakem iyi yönetecek ve biz de maçı alıp mutlu olacağız diye düşünüyorum.

Yabancı kuralı hakkında...

Herkesin ayrı bir düşüncesi var. Elinde yabancı bulnduran birçok kulüp var ve elden çıkarmak zor. Bazı kulüplerin yabancıdan yana. Ama ne kadar azaltırsak o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Yabancı sayısının bir an önce azaltılması lazım. Çünkü altyapıdan gelen oyuncuların bir ümidi olması lazım yukarıda oynayım diye.

AJANSSPOR

 

Senin için hazırladığımız haberler