Hasan Kartal: "Silahım olsa hakemi vururdum"

11.05.2019 - 21:17 | Son Güncellenme: 11.05.2019 - 21:17

Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Galatasaray maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hasan Kartal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Onlar buradan nasıl çıkacaklar merak ediyorum? Nasıl eve gidecekler? Nasıl çoluk çocuğa bakacaklar? Bu nasıl iş? Herkes gerildi burada. Gerilmeyecek karar yoktu. Futbolsa iyi oynayan kazansın. Hakemle beraber oynayıp bizi yenmenin ne anlamı var? Normal oynayıp bizi yenin sıkıntı yok. Galatasaray büyük camiadır. Ama böyle bir şey yok. Her maçta VAR hakemi çağırıp penaltı veriyor. Rizespor’un üzerinde oynanan bir oyun var herhalde. Biz daha iyi olacağız.

"Silahım olsa hakemi vururdum"

A Spor'a bağlanan Hasan Kartal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Hakem kararlarıyla bir takımın 3 puanı alındı. Biz küme düşme potasında olsak ne olacaktı? Bu bence yılın maçıdır. Bu sezon en fazla hakem hatasının yapıldığı karşılaşma budur. VAR sisteminde ilk haftalarda bir şey yoktu. Fakat ligin son haftalarında VAR bozuldu, hakemler bozuldu. Bu maçtan sonra MHK Başkanı ve TFF Başkanı istifa etmeli. Onurları varsa istifa etsinler. Bu işi yapamıyorsunuz kardeşim. Galatasaray'la bir problemimiz yok. Galatasaraylılarla ilgili bir şey olmadı. Darp iddiaları yalan. Ben öyle bir şey görmedim.

"Yaşananlar bizi de çileden çıkarıyor"

Silahım olsa hakemi vururdum. Kendime nasıl hakim olayım. Öyle bir şey demedim. Ama insanın yanında silahı olsa bunlar insanı katil eder. (Gülerek) Oruçluydum. Çok düzgün bir seyircimiz var. İnanın bu skandal başka yerde olsa daha farklı olurdu. Biz de kulüp yönetiyoruz. İyi kulüp yönetici olduğumu düşünüyorum. Ama bu yaşananlar bizi de çileden çıkarıyor.

"Silahla maça giremiyoruz"

Silahla zaten maça giremiyoruz. TFF Başkanı herkesi kucaklamalı. MHK kime bağlı? TFF'ye... Bu işi yapamıyorsan bırak! Silahım olsaydı hakemi vururdum diye burada size söyledim. Maç içerisinde bunu demedim. Zaten silahla maça giremiyoruz.

Vedat Muriqi Fenerbahçe'ye gidecek mi?

Vedat için bize ne Fenerbahçe'den ne de başka bir kulüpten teklif gelmedi. Bizim çocuğumuzdur, oturur karar veririz. Okan Hocamızla devam etmek istiyoruz. Okan Hocamızı afaki bir teklif gelmezse devam ederiz. Vedat Muriç için bir bonservis bedeli belirlemedik.

"Maç sonrası yumuşak bile konuştum"

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Beyaz Spor'da yayınlanan Beyaz Futbol programına bağlandı. Hasan Kartal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ben mühendisim. Bu işlerden sizin kadar anlamam. Sizin bunları söylemenizi isterim. Maç sonrası yumuşak bile konuştum. Bu maçın neden 16:00'da oynandığını bilemem. Rizespor açık bir şekilde hakem tarafından doğrandı. Hakkımızı federasyon seçimlerinde arayacağız. Bunlara ne gerek vardı? Maçı düzgün yönetseydi. Sadece Fenerbahçe'nin değil bütün kulüplerin müdahil olması lazım. Hakemlerin içine sızmış olan kişiler var, onları temizlemek lazım. Bunları birileri kullanıyor. Ali Koç kendi görevini yaptı. Ben bütün spor camiasına teşekkür ediyorum.

"Serkan Çınar'ı iyi ki görmedim"

Serkan Çınar'ı maç sonrasında görmedim. İyi ki görmedim. Ben Abdurrahim Albayrak'ın yanında değildim. Ben onu geldiğinde gördüm. Bu silah konusu nereden çıktı bilmiyorum. Galatasaray İkinci Başkanı kendisinin tespiti. Bizim Galatasaray'la bir problememiz yok. Onlar maçı oynadılar ve gittiler. Bizim sorunumuz hakemler.

Ben hakemlerle ilgili bildiriye ima atmadım. Islak imza atmadım. O zamanki gündem içinde konuşulan şeylerdi. Konuyu tam bilmeden söylediğim bir sözdü. Ben hakemlerin kötü olduğunu söyleyemiyorum. İçlerinde kötü insanlar var, kullanılabilen birileri. Onların kimin kullandığını sizler daha iyi bilirsiniz.

Okan Buruk ile devam edilecek mi?

Vedat Muriqi için resmi bir teklif gelmedi. Ne Sayın Ali Koç, ne de başka bir başkan... Vedat Muriqi gitmek isteyecek mi? Onun kararı olur. Bu tip şeyleri sporcularla iletişim halinde yaparız. Onların menfaatinde olan şeyleri yapmak isteriz. Hocamızı da çok seviyoruz. Biz Okan hocanın kalmasını istiyoruz. Eğer ona bir teklif gelirse yapacak bir şeyimiz yok. %90 bizde devam eder.

Biz her maça prim verdik. Beşiktaş maçına da, Galatasaray maçına da aynı şekilde prim verdik.

Senin için hazırladığımız haberler