Hasan Ali Kaldırım'ın kramponunda dikkat çeken detay! Pogba, Mbappe...

09.06.2019 - 16:47 | Son Güncellenme: 09.06.2019 - 19:47

Hasan Ali Kaldırım'ın kramponunda dikkat çeken detay! Pogba, Mbappe...

Hasan Ali Kaldırım'ın kramponun da dikkat çeken detay! Türkiye - Fransa maçına Hasan Ali Kaldırım'ın performansı damga vurdu. Fenerbahçe'nin tecrübeli sol beki Kylian Mbappe'yi sahadan sildi. Hasan Ali'nin maç başında seremonide yaşadığı ilginç olayı ise Habertürk Spor'dan Ahmet Selim Kul ortaya çıkardı

Türkiye, Fransa'yı 2-0 yenerek tarihi bir galibiyet alırken takım olarak göz doldurdu. Tüm futbolcuların canını dişine takarak oynadığı maçta en fazla öne çıkan isimlerden birisi de Hasan Ali Kaldırım'dı. Tecrübeli sol bek, Fransızlar'ın dünyaca ünlü yıldızı Kylian Mbappe'yi adeta sahadan sildi. Öyle ki PSG forması giyen genç yıldız, kanat değiştirmek zorunda kaldı.

Hasan Ali'nin bu performansı sadece Türkiye'de değil, Fransız basınında da büyük yankı uyandırırken maç öncesi yaşanan ilginç olaya Habertürk Spor'dan Ahmet Selim Kul ulaştı. Tırnak yapısı nedeniyle Hasan Ali Kaldırım'ın kramponlarının baş parmak bölgesinde her zaman delikler açılıyor. Bu özel tasarım sayesinde tırnaklarının oluşturduğu baskıdan kurtulan tecrübeli sol bek, normal kramponla ise rahat edemiyor. Bu nedenle Hasan Ali'nin tüm kramponları, tırnak yapısına uygun şekilde özel olarak hazırlanıyor.

Türkiye - Fransa maçı öncesinde takımlar seremoni için sahaya çıkarken Hasan Ali'nin kramponlarındaki bu detay Fransız futbolcuların ilgisini çekti. Horozlar'ın dünyaca ünlü yıldızları, Antoine Griezmann, Paul Pogba ve Kylian Mbappe bu durumu fark ederken birbirlerine gösterip güldüler. Ancak Fransızlar, maç başladığında neye uğradıklarını şaşırırken özellikle Hasan Ali, Mbappe'ye nefes aldırmadı.

Hasan Ali'nin bu performansı istatistiklere de yansıdı. Tecrübeli futbolcu, 6 top çalarken 5 hava topu mücadelesinden de galip çıktı. 9 kez sprint atan Hasan Ali, toplamda ise 12.1 kilometre koştu. Hasan Ali'nin isabetli pas yüzdesi ise yüzde 90 oldu.

Sosyal medyada da gündem olan Hasan Ali için on binlerce paylaşım yapıldı.

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde dün akşam Fransa’yı 2-0 mağlup etti. 

Karşılaşmada üstün performans gösteren ve dünya yıldızlarına geçit vermeyen Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Kylian Mbappe ve Griezman’ın kullandığı bölgeyi kitledi. 

Harika savunması ile gözleri dolduran Hasan Ali, maç boyunca savunması ile övgüleri topladı.

PSG’de forma giyen dünyaca ünlü futbolcu Mbappe’ye geçit vermeyen Hasan Ali, mücadelenin kahramanları arasında yer aldı. 

Açık alanda bir çok pozisyona sahip olan Mbappe, her seferinde Hasan Ali engeline takıldı ve bir süre sonra sağ kanttan sol kanada geçti. 

222 milyon Euro ile dünyanın en değerli futbolcusuna engel olan Hasan Ali’nin ise Fenerbahçe ile olan durumu belirsizliğini koruyor. 

5 milyon Euro’ya serbest kalan Hasan Ali, özellikle yurt dışından gelen teklifleri milli amaçların ardından değerlendirecek.

Fenerbahçe’nin 29 yaşındaki milli futbolcusu Hasan Ali Kaldırm’a takılan PSG’nin 19 yaşındaki futbolcusu, karşılaşma sonrası Fransızlar tarafından sahanın en kötüsü seçildi. 

90 dakika boyunca 12.1 km. mesafe kat eden Hasan Ali, rakibinin etkisiz isimler arasında yer almasını sağladı. 

Mücadelenin ardından Fransızlar Mbappe’yi en kötü seçerken, maçın adamını ise Lloris olarak seçtiler.

A Milli Futbol Takımı, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde geride kalan 3 haftada gol yemeyen 3 ekipten biri olarak bulunuyor. Milliler dışında Polonya ve İtalya da kalesini gole kapattı.

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Türkiye, Fransa’yı 2-0 mağlup etti ve grupta 3'te 3 yaparak liderliğe yükselmeyi başardı. Teknik Direktör Şenol Güneş ile birlikte yeni bir hava yakalayan milliler, oynadığı oyunla da herkesin takdirini kazanmış durumda bulunuyor. Ay-yıldızlılar, elemelerde geride kalan 3 müsabakada da kalesini gole kapattı. Milliler bu süreçte Arnavutluk'u deplasmanda 2-0, içeride de Moldova'yı 4-0 ve Fransa'yı da 2-0 geçti. Milli 8 gol atıp, hiç gol yemezken, bu performansı ile de elemelerde gol yemeyen 3 takım arasında yer alıyor.

Elemelerde şu anda kadar G Grubu'nda yer alan Polonya ve J Grubu'nda bulunan İtalya kalesini gole kapattı.

A Milli Futbol Takımı'nın kazandığı ve gol yemediği 3 müsabakada Teknik Direktör Şenol Güneş kalede Mert Günok'a yer verirken, defansta ise Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Merih Demiral ve Hasan Ali Kaldırım'ı oynattı. 

Sadece Arnavutluk maçında Gökhan Gönül 11'de başlayıp, 46. dakikada yerini Zeki'ye bırakmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler