Hamza Hamzaoğlu: "Ligi 20 ya da 21 takımlı yapacaksak..."

11.06.2020 - 15:00 | Son Güncellenme: 11.06.2020 - 15:11

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, Konyaspor ile sahalarında oynayacakları maç öncesi konuştu. Fiziksel durumları, ligdeki hedefleri ve 5 oyuncu değişikliği hakkını değerlendiren Hamzaoğlu, küme düşmenin kaldırılmaması kararını da yorumladı.

Hamza Hamzaoğlu: "Ligi 20 ya da 21 takımlı yapacaksak..."

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig’de kalan 8 maçı değerlendirdi. Ligdeki hedefleri ne? Fiziksel ve psikolojik açıdan Gençlerbirliği ne kadar hazır? Seyircisiz maçlar için neler düşünüyor? Hamza Hamzaoğlu, tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adamın açıklamaları şu şekilde:

Hamza Hamzaoğlu: ”Hiçbir takımın yüzde yüz hazır olduğunu düşünmüyorum”

Koronavirüs tedbirlerini çok önemsediklerini anlatan Hamzaoğlu, fiziksel açıdan hiçbir takımın istenilen seviyede olmadığını düşünüyor. Koronavirüsün psikolojik etkilerine değinen Hamzaoğlu, ”Lige hazır hale gelmeye çalıştık. Hiçbir takımın yüzde yüz hazır olduğunu düşünmüyorum. Birkaç hafta sonra takımlar hazır hale gelir fikrindeyim. Koronavirüs sebebiyle oyuncularda en başta tedirginlik vardı. Yavaş yavaş normalleşmeye başladı. Tedbirleri elden bırakmıyoruz. Mesafeye ve hijyene dikkat ediyoruz. Testlerimizi yaptırdık. Güven ortamı var. 1-2 haftadan beri antrenmanlarımız daha iyi şekilde sürüyor. Nadir Çiftçi ve Ömer Alper ameliyat oldu. Onun dışında herkes antrenmanda. İnşallah Konyaspor ile oynayacağımız maça kadar da yeni bir sıkıntı yaşamayız” diye konuştu.

“Seyircisiz maçların olumsuz etkileri olacaktır”

Seyircisiz maçların futbolcuları olumsuz etkileyebileceğine dikkati çeken Hamzaoğlu, bu duruma alışmaları gerektiğini anlattı.

Gençlerbirliği’nin teknik patronu, ”Eskisi gibi kıran kırana maçlar geçmeyecek. 8 hafta çok farklı şeyleri de beraberinde getirecek. Futbolda en önemli şey seyirci. Seyircisiz maçlar oynanacak. Sonraki haftalarda seyircili oynanır mı? Bunu zaman gösterecek. Seyircisiz maçlar oyuncular üzerinde olumsuz etki bırakabilir. Buna uyum sağlayabilen takımlar bir adım öne geçer. İnanılmaz taraftar desteği alan takımlarımız var. İnsan her şeye ayak uydurabiliyor. Seyircisiz maçlara da ayak uydurmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

“Sadece önümüzdeki 4 maç değil, kalan tüm haftalar önemli”

Öte yandan Hamzaoğlu, önlerindeki 4 maçın doğrudan rakipleriyle olması hakkında, ”Söz konusu 4 maç çok önemli görünüyor ama tüm maçlarımız önemli. Hem aşağıdaki yarış hem de zirve yarışı son haftaya kadar sürecek diye düşünüyorum. Zor maçlar oynayacağız. İyi sonuçlarla çıkmak istiyoruz. Önümüzdeki 4 maçı rahat geçersek, sonraki haftaları daha farklı hedefler için oynayabiliriz” görüşünü paylaştı.

“Türk futboluna fayda sağlayacaksa yapılmalı”

Futbol kamuoyunda çokça tartışılan küme düşmenin kaldırılıp kaldırılmaması hakkında ise Hamzaoğlu şu açıklamaları yaptı:

“Küme düşmenin kaldırılmayacak olması kararı bana göre doğru bir karar. 20 ya da 21 takımlı lig yapacaksak farklı bir ortamda konuşmak ve ülkemiz için faydalı olacaksa karar almak gerek. Bu süreçte böyle bir karar alınması doğru değil. Küme düşmeyi kaldırırsanız maçlar aynı atmosferde geçmez. Lig bittiğinde konuşulması gereken şeyler. Bu tabii ki Türk futboluna fayda sağlayacaksa yapılmalı.”

“5 oyuncu değişikliği hakkını doğru kullanan avantajlı olur”

Ligde kalan haftalarda uygulanacak 5 oyuncu değiştirme hakkının avantajları olduğuna inanan Hamzaoğlu, sakatlık riskine de dikkati çekti.

Gençlerbirliği’nin teknik patronu, ”5 oyuncu değiştirme imkanı tanınması güzel bir şey. Oyuncularımız yüzde yüz hazır değil. Çok erken durumlarda da sakatlıklar olabilir. Bu karar, teknik adamların elini güçlendirebilir. Bu güzel bir hak. Bunu doğru kullanan takımlar avantajlı olur. Bazen çok oyuncu değiştirmek sahadaki yapıyı da değiştirebilir. Ufak tefek sakatlık yaşayan oyuncuları koruma açısından önemli bir karar” diye konuştu.

Gençlerbirliği kalan maçlarda kimlerle karşılaşacak?

Gençlerbirliği, 26 maç sonunda ligde 12.sırada bulunuyor. 28 puan toplayan başkent ekibi, kalan 8 haftada 4 deplasman, 4 iç saha maçı oynayacak.

Son 8 haftada Gençlerbirliği’nin kalan maçları şu şekilde:

Konyaspor
Kayserispor (D)
Kasımpaşa
Yeni Malatyaspor (D)
Fenerbahçe
Göztepe (D)
Sivasspor (D)
Beşiktaş

Senin için hazırladığımız haberler