Levent Tüzemen'den Hamit Altıntop'a sert sözler: "Onun gibi ucuz düşünmüyorum"

05.12.2023 - 15:49 | Son Güncellenme: 05.12.2023 - 15:59

Spor yazarı Levent Tüzemen, TFF Milli Takımlardan Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop'un EURO 2024'teki rakiplerimizle ilgili değerlendirmesine tepki gösterdi.

Levent Tüzemen'den Hamit Altıntop'a sert sözler: "Onun gibi ucuz düşünmüyorum"

AJANSSPOR - HABER

Spor yazarı ve yorumcusu Levent Tüzemen, Sabah Gazetesi Spor Müdürü Murat Özbostan'ın sorularını yanıtladı. Tüzemen, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki grubunu değerlendirirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun A Milli Futbol Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop'a da tepki gösterdi.

"Grubun favorisinin Türkiye olduğunu söylüyorum"

A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024 kurasını değerlendiren Tüzemen, "Sanal kura çekenler Türkiye'yi İngiltere, Fransa ve Almanya'dan birinin olacağı bir grupla birleştirmişti. Ama biz çok dengeli bir gruba düştük. İki maçımızı Dortmund'da oynamamızı bir avantaj olarak görüyorum. Seyirci gücü Türkiye'de olacak. Hamburg'da da fazlasıyla Türk taraftarlar tribüne gelecek. Grubun favorisinin Türkiye olduğunu söylüyorum." dedi. 

"Hamit Altıntop gibi ucuz düşünmüyorum"

Hamit Altıntop'un Milli Takımımızın grubunda Portekiz'i favori göstermesini de değerlendiren usta yazar, "Hamit Altıntop gibi ucuz düşünmüyorum. Altıntop'un getirdiği Kuntz'la Türk Milli Takımı bir arpa boyu yol ilerlemedi. TFF'nin getirdiği Montella ile milli takım büyük aşama kaydetti. Almanya'yı evinde yenmemiz ve ortaya koyduğumuz mücadeleci futbol Türkiye'yi haklı olarak favori kılıyor."

Altıntop ne söylemişti

Hamit Altıntop, A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024 kura çekimi sonrasında grubu şu sözlerle değerlendirmişti: 

"Portekiz ile Dünya Kupası play-off'una deplasmanda yeni bir hoca, yeni bir kadrolaşma ile çıktık. İki farklı devre oynadık, bir penaltı pozisyonu var, gol olabilirdi. Onları çok fazla tartışmamıza gerek yok. Portekiz, bu grubun favorisi. Portekiz, son 15 yılda inanılmaz mesafe katetti. Sadece oyuncu olarak değil antrenör bazında da çok çok iyi mesafe katettiler. Her turnuvada çok iyi sonuçlar aldılar. 2016'da Avrupa şampiyonu oldular. Bizimle kıyasladığımızda aramızda biraz mesafe var gibi ama günlük futbolda bu, maçtan maça değişebiliyor. Bunu kısa zaman önce Hırvatistan ve Almanya'yı yenerek gösterdik. Bunu sürekli hale getirmek istiyoruz. Bunu da umarım turnuvada yansıtabiliriz." 

Senin için hazırladığımız haberler