Hamit Altıntop geri adım atmadı: "Doğru bir cümle olmadığını kabul ediyorum ama..."

08.08.2024 - 15:34 | Son Güncellenme: 08.08.2024 - 15:45

Türkiye Futbol Federasyonu A Milli Takım eski sorumlusu Hamit Altıntop, tepki çeken sözleri ve federasyon seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hamit Altıntop geri adım atmadı: "Doğru bir cümle olmadığını kabul ediyorum ama..."

AJANSSPOR - HABER

TFF A Milli Takım'dan sorumlu eski yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop, beIN SPORTS'a yaptığı açıklamada geçtiğimiz aylarda "Benim Türk futboluna, Türk futbolunun bana ihtiyacı olduğu kadar ihtiyacım yok." ifadesine de açıklık getirdi.

"Doğru bir cümle olmadığını kabul ediyorum"

Altıntop kullandığı ifadeyle ilgili, "Ben bunun doğru bir cümle olmadığını kabul ediyorum. Ama içeriğiyle ilgili aynı fikirdeyim. Bahsetmek istediğim konu aslında şu: Mesai yapmış, dünyayı görmüş ve kendine bunu dert etmiş insanlardan faydalanması gerektiğine inandığımı söylemek istedim. Tabi ki biz de insanoğluyuz bizde de birikiyor ama benimle mesai yapan ve benim samimiyetime güvenen insanların bunun böyle olmadığını görmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

Açıklamalarına devam eden Hamit Altıntop şunları söyledi:

"Doğru bir yaklaşım değildi. Tatlı dilli olalım dedik olmadı, sessiz kalalım dedik olmadı, agresif olalım dedik hiç olmadı. Biz de şaşırdık artık. Biz kime ne yapmışız? Başarılı olma kriteri nedir? Uluslar Ligi'nde C'den B'ye çıktık. Elemelerde lider olduk. EURO2024'te heyecanlandık, Allah yüzümüze gülse belki de yarı final görecektik. Turnuvada 50 maç vardı, 47. maçta elendik. '7 maçlık bir hikaye yazabiliriz' dediğimde, bunu kalpten ve inanarak söyledim."

62 ay TFF yönetiminde süre aldığını hatırlatan Altıntop, "5 yıldan fazla. İlk dönemlerim olduğu için büyüklerimden yardımlar aldım. Yapıyı öğrendim. Yapının artı ve eksilerini öğrenme fırsatım oldu. Kadroyu tanıdım. Türk futbolunun tarihini kavrama şansım oldu. Çok sosyal birisi olduğuma inanıyorum. Esnafımızla, başkanımızla veya bakanımızla karşılıklı görüşebiliyordum. Bu fırsatta Hamit Altıntop'a yatırım yaptım. Bunun sonucunda EURO 2024 gibi bir başarı çıktı ortaya." ifadelerini kullandı.

"İbrahim başkanı aradım"

TFF başkanlık seçimine de değinen Hamit Altıntop, "İşin sonucunda 18 Temmuz'da bir seçim oldu. Seçimde yola devam edemeyeceğimiz kararı çıktı. Ben İbrahim başkanı aradım, hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Biz içeride oluruz dışarıda oluruz hiç önemli değil. Önemli olan yeni jenerasyonun futbolu sevmesi. Çünkü EURO 2024'te farkı ortaya koyan takım oyunu oynanmamızdı. Herkes milli değerleri ortaya koyarak bir yol çizdi. Kimse kendini ön plana koymadı." şeklinde konuştu.

"Bazı başkanları aramadım, hak etmediler"

Milli Takım'ın başarısının ülkenin başarısı olduğunu, kendi başarısı olmadığını kaydeden Altıntop, "Estağfurullah, haddimi aşarak öyle bir şey söylemem. Kulüplerin başarısı bu, çünkü oyuncular yıl boyunca kulüplerinde çalışıyorlar. Bazı başkanlara teşekkür ettim. Bazı başkanlara ulaşamadım. Bazılarını bilinçli bir şekilde aramadım. Çünkü yaklaşımlarından dolayı o ilgiyi hak etmediler. Hamit Altıntop olarak, bir Türk vatandaşı olarak ben de haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Hepsinin canı sağ olsun." dedi.

"Ülkemize yakışanı yaptık"

Hamit Altıntop sözlerini "Biz, bildiğimizden şaşmadık. Ülkemize, kendimize yakışanı yaptığımıza inanıyorum." diyerek tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler