Hamit Altıntop gurbetçi futbolcuyu ikna etti! Türkiye'yi seçti...

28.02.2024 - 12:33 | Son Güncellenme: 28.02.2024 - 13:01

Türkiye Futbol Federayonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, gurbetçi futbolcu ve ailesi ile bir araya gelerek milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanması için ikna etti. İşte detaylar...

Hamit Altıntop gurbetçi futbolcuyu ikna etti! Türkiye'yi seçti...

AJANSSPOR - HABER

Bu yaz Almanya'da düzenlenecek EURO 2024'te mücadele edecek olan A Milli Takım'da, Kenan Yıldız ve Arda Güler gibi yeni yıldız adaylarının ay yıldızlı formaya kazandırılması için çalışmalar sürüyor.  

TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve TFF profesyonelleri, teknik direktör Vincenzo Montella'nın da onay verdiği dünyanın dört bir yanında forma giyen geleceğin Türk yıldızlarını A Milli Takıma kazandırmak için yoğun çaba harcıyor. TFF yetkililerinin bu doğrultuda uğraş verdiği isimlerden biri de Bundesliga 2 ekibi Nürnberg'in 18 yaşındaki on numarası Can Uzun.

Hamit Altıntop, Can Uzun'u ikna etti

Habertürk'ten Çağatay Çelik'in haberine göre Almanya doğumlu Türk futbolcu, alt yaş kategorilerinde olduğu gibi A Milli Takım tercihini de Türkiye'den yana yaptı. Hamit Altıntop geçtiğimiz günlerde, Almanya Futbol Federasyonu'nun da kendilerini seçmesi için yoğun çaba sarf ettiği Can Uzun ve ailesiyle bir araya geldi. Altıntop bu görüşmede, 18 yaşındaki futbolcuyu Ay Yıldızlı formayı giymesi konusunda ikna etti.

Montella hazırlık maçlarının kadrosuna çağıracak

Öte yandan A Milli Takım Teknik Diraktörü Vincenzo Montella'nın 22 Mart'ta Macaristan ve 26 Mart'ta Avusturya ile oynanacak özel karşılaşmaların aday kadrosuna Can Uzun'u da çağırmayı planladığı öğrenildi.

22 maçta 14 gol 3 asist

Bu yaz transfer döneminde Süper Lig'in devlerinin gündemine de gelen 18 yaşındaki futbolcu, Nürnberg formasıyla Bundesliga 2'de çıktığı 22 maçta 14 gol kaydederken 3 golün de hazırlayıcısı oldu. Türkiye U17 Milli Takımı formasını da 12 kez terleten Can, söz konusu karşılaşmalarda 7 gol attı.

Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç futbolcunun güncel piyasa değeri ise 8 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler