Formula 1 Pilotu Lewis Hamilton Daniel Ricciardo Hakkında Konuştu

10.09.2022 - 00:12 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 00:17

Formula 1'de McLaren ile Daniel Ricciardo arasındaki sözleşme feshi gündem oldu. Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Ricciardo hakkında konuştu. İşte detaylar.

Formula 1 Pilotu Lewis Hamilton Daniel Ricciardo Hakkında Konuştu

AJANSSPOR - DIŞ HABER

24 Ağustos 2022’de Formula 1 ekibi McLaren, yarış pilotu Daniel Ricciardo ile olan sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Ünlü pilotun yerine Oscar Piastri gelirken, Ricciardo’nun geleceği ise belirsizliğini koruyor.

Yedek pilotluk için fazla iyi

İngiliz Daily Mail gazetesi Daniel Ricciardo’nun Mercedes’in 2023’teki yedek pilot adaylarından biri olduğunu iddia etti. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise Ricciardo'nun bu iş için fazla iyi olduğunu ifade etti.

"Eğer durumu ben yönetiyor olsaydım, hala yarışıyor olurdu"

7 kez dünya şampiyonu Hamilton, Monza GP’den önce düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: "Bence o, yedek olamayacak kadar yetenekli ve hâlâ F1 pilotu olarak yarışmayı hak ediyor. Tabii ki takımımızın bir parçası olması harika olur fakat onun için en iyi seçenek kesinlikle üçüncü pilot olmak değil. Eğer durumu ben yönetiyor olsaydım, hala yarışıyor olurdu."

Ricciardo: "Devam etmek istiyorum"

Basın toplantısında Lewis Hamilton’dan sonra söz alan Ricciardo ise "Gerçek şu ki, sadece gelecek yıl için değil daha sonrası için de her seçeneği değerlendiriyorum. Bu yüzden hâlâ gelecek yıl ne yapacağıma karar vermedim. Lewis'in dediği gibi, gridde olmak ve yarışmaya devam etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler