Hamilton, rekora koşuyor

29.11.2020 - 09:50 | Son Güncellenme: 29.11.2020 - 09:51

Formula 1'de Mercedes pilotu Lewis Hamilton, rekorlara doymuyor. Bugün yapılacak olan Bahreyn Grand Prix öncesi sıralama turları tamamlandı. Kariyerinde 98. pole pozisyonunu kazanan Lewis Hamilton, Formula 1 tarihinde görülmemiş bir rekora koşuyor. İşte detaylar...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun 15. ayağa Bahreyn'de düzenleniyor. Bugün yapılacak yarışın sıralama turları sonuçlandı. Yapılan turda  pole pozisyonu Mercedes'ten Lewis Hamilton'ın oldu. 7 kez dünya şampiyonu Hamilton kariyerindeki 98. pole pozisyonunu elde etmeyi başardı. 

"Ayağımı asla gazdan çekmem"

Bayreyn Grand Prix'sine şampiyon olarak çıkacak olan Hamilton, sıralama turu sonrası yaptığı açıklamada "Sezonun bu son üç yarışı için üzerimde baskı olmaması iyi bir şey ama bu ayağımızı gazdan çekebileceğiz anlamına gelmiyor.Yarışın önünde durmayı öğrenmek ve büyümek için günden güne daha derinlere inmeliyiz. Bugün kesinlikle mutluyum" ifadelerini kullandı.

Formula 1 tarihinde en çok pole pozisyonu kazanan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, ilk pole pozisyonunu 2007 yılında Kanada GP’de kazanmıştı.

En Çok Pole Kazanan 10 Pilot

Lewis Hamilton - Büyük Britanya - 98
Michael Schumacher - Almanya - 68
Ayrton Senna -Brezilya -64
Sebastian Vettel - Almanya -56
Alain Prost - Fransa - 33
Jim Clark - Büyük Britanya - 33
Nigel Mansell - Büyük Britanya - 32
Nico Rosberg - Almanya - 29
Juan Manuel Fangio - Arjantin - 26
Mika Häkkinen Finlandiya - 26

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'si bugün saat 17.10'da koşulacak.

Formula 1 yarışları hangi kanalda?

Dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan Formula 1 yarışları, S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşuyor...

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler