Hamilton: "Ne yarıştı ama!"

28.03.2021 - 21:48 | Son Güncellenme: 28.03.2021 - 22:07

Formula 1'de sezonun açılış yarışı Bahreyn Grand Prix'sinde damalı bayrağı ilk gören pilot Lewis Hamilton oldu. Red Bull pilotu Verstappen ile son turda büyük mücadeleye giren Hamilton, yarış sonrası elde ettiği zaferi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hamilton: "Ne yarıştı ama!"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1’de sezonun açılış yarışı olan Bahreyn Grand Prix, adeta nefesleri kesti. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Red Bull pilotu Verstappen ile büyük rekabete giren Mercedes pilotu Hamilton, son turlarda elde etiği ilk sırayı koruyarak sezonun ilk yarışında zafere ulaşmayı başardı.

"Zor olacağını biliyorduk"

Yarışta sonrası açıklamalarda bulunan Mercedes pilotu Lewis Hamilton "Ne ya yarıştı ama. Kesinlikle erken bir şekilde pite gelmemizin ardından zor olacağını biliyorduk ancak Max'e karşı bunu yapmak zorundaydık. Onlar hafta sonu boyunca harika performans gösterdiler. Bu yüzden gerçekten özel bir şey yapmamız gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

"Gurur duyuyorum"

Sezon öncesi yapılan testlerde Mercedes için karamsar bir tablo çizildiğini hatırlatan Hamilton "Testlerden sonra 0.6 ya da 0.8 sn geride olacağımızı düşünüyorduk. Bu açıdan geçen hafta yaptığımız çalışma muazzamdı. Bugün herkesi bu kadar coşkulu gördüğüm için gurur duyuyorum.Bizim için gerçekten iyi bir başlangıç oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu işi bana bırakın"

Öte yandan yarışın son turunda Red Bull pilotu Verstappen ile farkın 1 saniye altına inince Mercedes takım radyosu, Büyük Britanyalı pilot Hamilton'ı uyardı.

Mercedes takım radyosunun ‘Arkanda Verstappen var’ demesi üzerine Hamilton gayet sakin bir şeklide ‘Bu işi bana bırakın’ karşılığını verdi. 

 

Senin için hazırladığımız haberler