Hamilton: "Ferrari adına yarışmadan emekli olmak inanılmaz"

29.09.2021 - 22:18 | Son Güncellenme: 30.09.2021 - 00:01

Yedi kez dünya şampiyonu olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, emekli olduğunda hiç Ferrari tulumu giymemiş olmasını inanılmaz bulduğunu söyledi.

Hamilton: "Ferrari adına yarışmadan emekli olmak inanılmaz"

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz hafta Rusya Grand Prix'siyle 100. galibiyetine kavuşan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, kariyerinde Ferrari için yarışmamış olmasını inanılmaz olarak nitelendirdi.

Motorsport'un Sky Italia'ya dayandırdığı haberde Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Ferrari takımıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

"Evimde birkaç tane Ferrari aracım var"

Hamilton "Senelerdir, ne zaman Monza'ya gelsem ve taraftarları görsem, onların bana 'Ferrari'ye gel' dediğini duyarım. Bu durum beni çok mutlu eder, ancak bu kadar uzun süredir sporda olup Ferrari için yarışmamış olmak inanılmaz bir şey. Çünkü bu herkesin hayali, herkesin başarmak istediği bir hedeftir. Bunu başarmak hiç mümkün olmadı ve neden olduğunu da hiçbir zaman bilemeyeceğim. Onlara başarılar diliyorum ve yakın gelecekte onların dünya şampiyonu olmalarını engellemeye çalışacağımı düşünüyorum. Evimde birkaç tane Ferrari aracım var, ancak F1'de hiç Ferrari'de olmadım." şeklinde konuştu.

Formula 1'de yeni jenarasyonun çok yetenekli olduğunu dile getiren son dünya şampiyonu Hamilton, gelecek sezon 2022 araçlarına daha hızlı adapte olarak onlarla kıyasıya rekabet edebileceğini söyledi.

"Benim korkum yok"

Hamilton "Benim, benden daha genç birinden bir şeyler öğrenmem konusunda bir şüphem yok. Benim korkum yok, ben sadece kazanmak istiyorum. Evet, ben daha yaşlı bir pilotum ve onların hiçbir korkusu yok. Onların sürüşünü izlemeyi seviyorum. Umuyorum ki hâlâ buradaki yerimi hak edebilirim ve onlara cevabımı, mümkün olan en efektif şekilde verebilirim." ifadelerini kullandı.

 

Gelecek sezon Bottas'ın yerine takıma dahil olacak olan Williams pilotu George Russell'ın da kendisinden öğrenecek çok şeyi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"George daha şimdiden çok hızlı"

"Dürüst olmak gerekirse gelecek sezon yeni araçlarla yarışmaktan korkmuyorum. Ben, elde ettiğim deneyimin hem takım için hem de George'un gelişimi için önemli olabileceğine inanıyorum. George daha şimdiden çok hızlı ancak kesinlikle benden öğreneceği şeyler var, çünkü ben F1'de daha uzun süredir bulunuyorum. Ve ben de ondan bir şeyler öğrenme fırsatına sahip olacağım."

Senin için hazırladığımız haberler