Hamilton: "Dersimi aldım, bir daha yapmayacağım"

26.12.2020 - 20:33 | Son Güncellenme: 26.12.2020 - 20:40

Formula 1'de sezonun 14. yarışı olan Türkiye Grand Prix'sini kazanarak 7.kez Formula 1 dünya şampiyonu olan ve Michael Schumacher'in rekorunu egale eden Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, geleceği ve kariyeri hakkında The Race'e açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Hamilton: "Dersimi aldım, bir daha yapmayacağım"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de Mercedes pilotu olarak son yılları domine eden Büyük Britanyalı F1 pilotu Lewis Hamilton, The Race'e geleceği ve kariyeri hakkında açıklamalara bulundu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle insanların zor günler geçirdiğini ifade eden başarılı pilot Hamilton, karantina günlerinde kendisine yeterince zaman ayırabildiğini ifade etti.

Mercedes pilotu "Birçok insan için çok zor bir sene oldu ve insanların başından çok olumsuz şey geçti. İşlerini kaybettiler, şirketler kapandı ve evsiz insanlar hayatta kalmaya çalıştı. Ama ben her şeye bardağın yarısı dolu olarak bakmayı tercih ediyorum. Benim için 2020 yılı en büyük olgunlaşma yıllarından biri oldu" ifadelerini kullandı.

"FIA'ya ve hakemlere karşı büyük saygım var"

Sezon içerisinde 3 yarışta ceza alan ve aldığı cezaların gereksiz olduğunu iddia eden Büyük Britanyalı pilot Hamilton, aynı hatalarını tekrarlamayacağını ifade etti.

"Hâlâ 2020 sezonunda bana verilen cezaların gereksiz olduğunu düşünüyorum. FIA'ya ve hakemlere karşı büyük saygım var. Dersimi aldım ve bu hataları bir daha yapmayacağım."

"Zamanı gelince bırakacağım"

Mercedes'le henüz yeni sözleşme imzalamayan Hamilton, hakkında çıkan emeklilik dedikodularına da değindi. 

Hamilton "Hakkımda birçok sefer emeklilik hakkında konuşanlar oldu. Ama bunu çok erken veya çok geç bir noktada yapmak istemiyorum. Zamanı gelince yapmak istiyorum. Her zaman kendime meydan okuyorum ve Formula 1’den sonra da öyle yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"Bottas, gelecek sezon daha hızlı olacak"

Formula 1'de sezonu şampiyon olarak kapan Hamilton, verdiği röportajda takım arkadaşı Valtteri Bottas'a da değindi. Hamilton  "Bottas'ın gelecek sene daha da hızlanacağını biliyorum. Bu yüzden çalışmalı ve gelecek yıl için nasıl hızlanabileceğimi çözmeliyim" değerlendirmesinde bulundu.

Hamilton'ın 2020 sezonunda aldığı cezalar

  • Avusturya Grand Prix'sinde Red Bull pilotu Alex Albon’la teması sonucu 5 saniye cezası
  • İtalya Grand Prix’sinde kapalı pit çizgisine girdiği için 10 saniyelik dur-kalk cezası
  • Rusya Grand Prix'sinde yarış öncesinde yanlış yerde kalkış antrenmanı yapması sonucu 2 adet 5 saniyelik cezası

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler