Hamilton: "Çok zor bir yarıştı"

25.10.2021 - 00:30 | Son Güncellenme: 25.10.2021 - 00:36

Amerika Birleşik Devletler GP'sini ikinci sırada tamamlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yarış sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Hamilton: "Çok zor bir yarıştı"

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de Amerika Grand Prix'sinde kazanan Max Verstappen oldu! Hamilton, ikinci sırayı alırken Verstappen rakibiyle puan farkını 12'ye çıkardı.

Sezonun on yedinci mücadelesi, ABD'nin Teksas eyaletinin başkenti Austin'deki 5,5 kilometrelik Amerika Pisti'nde, 56 tur üzerinden yapıldı.

Verstappen, startta Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton'a kaptırdığı liderliği, ilk "pit stop"lar sonrası 14. turda geri aldı. Kalan bölümde liderliği bırakmayan Verstappen, sezonun 8'inci, kariyerinin 18. birinciliğine ulaştı.

"Muhteşem bir kalabalığın önünde yarışıyor olmak büyük bir onurdu"

Yarış sonrası Hamilton, "Max'i tebrik ediyorum. Bugün harika bir iş çıkardı. Çok zor bir yarıştı. İyi bir kalkış yaptık. Yarışta her şeyimizi verdik ancak günün sonunda bu hafta sonu onlar üstündü. Gerçekten daha fazlasını isteyemezdik. Takımıma harika pit stoplar, hafta sonu boyunca gösterdikleri harika çalışma için kocaman teşekkürler. Ve böylesi muhteşem bir kalabalığın önünde yarışıyor olmak büyük bir onurdu." dedi.

Amerika GP esnasında yarış hafta sonu boyunca 400.000 kişinin piste geldiği açıklandı. 

"Burada olmak gerçekten büyük bir onur"

Hamilton, "Kesinlikle Birleşik Devletler'de kabul gördük. Dediğim gibi burası harika bir yer. Burada olmak gerçekten büyük bir onur. Umarım burada daha fazla yarış olur. Umarım bu spor büyümeye devam eder çünkü bu sayede taraftarların ne kadar harika olduklarını anlatabiliriz. Umarım buraya daha fazla geliriz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler