Hamilton: "Çok zor bir yarıştı"

02.05.2021 - 21:06 | Son Güncellenme: 02.05.2021 - 21:54

Formula 1’de Portekiz Grand Prix’sini kazanan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yarış sonrasında değerlendirmelerde bulundu

Hamilton: "Çok zor bir yarıştı"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR 

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 3. yarışı Portekiz Grand Prix'sinde, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci oldu.

Kariyerinin 97. zaferine ulaşan 36 yaşındaki Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, yarış sonrası açıklamalarda bulundu.

"Hava çok rüzgarlıydı, yani hata yapmak çok olasıydı"

Son dünya şampiyonu Hamilton ''Bu çok zor bir yarıştı, hem fiziksel hem de mental olarak her şeyi bir arada tutmak gerekiyordu. Hava çok rüzgarlıydı, yani hata yapmak çok olasıydı. Aynı zamanda Valtteri kadar iyi bir start alamadım, tekrar başladığımızda da pozisyon kaybettim, ki bu iyi değildi. Doğal olarak mutlu değildim.' Elimden gelenin en iyisini yaptım ve tam hatırlamıyorum, sanırım Max da bir noktada hata yaptı. Bu hata bizim için harikaydı, ona üçüncü sektörde en yakın olabileceğim turun bu olduğunu biliyordum. Valtteri'yi geçmek için, lastiklerim bitmeden önce bir hamle yaptım ve onu birinci virajda geçmeyi başardım. Harika bir yarıştı.'' ifadelerini kullandı.

"Bolca fizyoterapi alacağım"

Sezonun 4. yarışı olan İspanya Grand Prix'sine kadar süreci nasıl geçireceği hakkında da bilgi veren Hamilton ''Birkaç gün eve döneceğiz ve dinleneceğiz. Bolca fizyoterapi alacağım ve Angela da benimle birlikte olacak. İyileşeceğiz ve bir sonraki yarış için olabildiğince çabuk geri döneceğiz.' Bugünden çıkarabileceğimiz bir sürü şey var ve yapabileceğimiz geliştirmeler var. Bugün mükemmel değildi, bu yüzden bu alanlara bakmalıyız ve durumu daha iyi hale getirmeliyiz.'' şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler