Hamilton: "Aklıma ilk Türkiye geliyor"

29.12.2020 - 17:58 | Son Güncellenme: 29.12.2020 - 18:07

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde birinci olan ve sezon sonu kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan eden Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 2020 yılının en iyi performansını Türkiye'de sergilediğini açıkladı. İşte detayalar...

Hamilton: "Aklıma ilk Türkiye geliyor"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağı olan Türkiye Grand Prix'sini kazanan Lewis Hamilton, sezonun 18 yarışında en iyi performansını Türkiye Grand Prix'sinde gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sezon sonu 7. kez Formula 1 dünya şampiyonu olan ve Michael Schumacher'in rekorunu egale eden Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, İstanbul Park pistinde koşulan Türkiye Grand Prix'sinin zor şartlarda gerçekleştiğini açıkladı.

Mercedes AMG Petronas takım pilotu Hamilton, 2020 F1 sezonu için en öne çıkan performansın hangisi sorusuna Türkiye'de gerçekleşen yarışta çok zor zorlandığını ama en iyi performansını bu yarışta sunduğunu dile getirdi.

Hamilton "Aklıma ilk Türkiye geliyor, çünkü kısa bir süre önceydi. Yarış zorlu şartlarda yapıldı ve o sırada şampiyonluğu da kazanabileceğim için üstümdeki baskı çok fazlaydı, bu açıdan en öne çıkan performansım o yarıştı."

Türkiye Grand Prix'sinde neler yaşanmıştı?

Formula 1'de sezonun 14. yarışı olan Türkiye Grand Prix'sinde düşük yol tutuşu nedeniyle F1 pilotları, pist üstünde kalmakta çok zorlanmış ve yarış pek çok kez kırmızı bayrakla durdurulmuştu.

"İstanbul pisti çok kaygan"

Mercedes pilotu Hamilton, yarış öncesi zor şartlarda gerçekleşen sıralama turları sonrası yaptığı  açıklamada  "Bu pist, pistin yapısı harika ancak yol tutuşu o kadar kötü ki virajlarda yeterli yol tutuşunu bulamıyorsunuz ve istediğiniz hıza çıkamıyorsunuz. Pistin yol tutuş seviyesi, tüm yarış kariyerimde denk geldiğim en kötüsüydü. Sahip olduğumuz yere basma gücünü de dikkate alırsak, bu zorlu bir mücadeleydi. Bugün yağmurla birlikte, İstanbul pisti daha çok kaygan oldu. Bu açıdan yol tutuşu ve lastik sıcaklığı açısından kısıtlanmıştık. Buna rağmen bugün yaptığımız işten oldukça mutluyum" ifadelerini kullanmıştı.

Lewis Hamilton'ın şampiyonluğa uzandığı Türkiye Grand Prix sonrası sonuçlar şu şekilde sıralanmıştı:

1 - Lewis Hamilton (Mercedes)

2 - Sergio Perez (Racing Point)

3 - Sebastian Vettel (Ferrari)

4 - Charles Leclerc (Ferrari)

5 - Carlos Sainz (McLaren)

6 - Max Verstappen (Red Bull)

7 - Alexander Albon (Red Bull)

8 - Lando Norris (McLaren)

9 - Lance Stroll (Racing Point)

10 - Daniel Ricciardo (Renault)

11 - Esteban Ocon (Renault)

12 - Daniil Kvyat (AlphaTauri)

13 - Pierre Gasly (AlphaTauri)

14 - Valtteri Bottas (Mercedes)

15 - Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)

16 - George Russell (Williams)

YARIŞ DIŞI - Kevin Magnussen (Haas)

YARIŞ DIŞI - Romain Grosjean (Haas)

YARIŞ DIŞI - Nicholas Latifi (Williams)

YARIŞ DIŞI - Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler