Eyüpspor, Halil Akbunar'ı Kadrosuna Kattı | Transfer Haberleri

09.01.2023 - 14:49 | Son Güncellenme: 10.01.2023 - 13:01

TFF 1. Lig ekibi Eyüpspor, Westerlo forması giyen Halil Akbunar'la anlaştı. İstanbul ekibi ayrıca Mustafa Pektemek'i de transfer listesine aldı. İşte detaylar.

Eyüpspor, Halil Akbunar'ı Kadrosuna Kattı | Transfer Haberleri

Salim MANAV - AJANSSPOR

Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer alan ve topladığı 38 puanla zirvede yer alan Eyüpspor sürpriz bir transfere imza attı.

Eyüpspor, Halil Akbunar'la anlaştı

Eyüpspor, Westerlo'da forma giyen Halil Akbunar'la 2.5 yıl artı 1 yıl opsiyonlu şekilde 3.5 yıllık anlaşma sağladı. Anlaşmaya göre İstanbul temsilcisi, bonservis bedeli olarak Belçika ekibine 1.2 milyon Euro ödeyecek.

Westerlo'dan geri döndü

Yaz transfer döneminde Göztepe'den 1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Belçika Ligi ekibi Westerlo'ya transfer olan Halil Akbunar; 15 maçta 3 gol ile 4 asist yaptı ve 7 gole katkı sağladı. 

Galatasaray ve Trabzonspor'un da gündemine geldi 

29 yaşında milli oyuncu sezon öncesinde Galatasaray'ın da transfer gündeminde yer almıştı. Ayrıca oyuncuyla Trabzonspor'un da ilgilendiği iddia edildi.

Mustafa Pektemek listede 

Eyüpspor, Kayserispor'dan forvet Mustafa Pektemek'i de transfer listesine ekledi ve girişimlere başladı.

34 yaşındaki golcü oyuncunun sarı-kırmızılı takım ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam ediyor. Tecrübeli oyuncu bu sezon forma giydiği 14 maçta 1 gol kaydetti.

Resmi açıklama: Halil Akbunar, Eyüpspor'da

Eflatun-sarılı kulübün asbaşkanı Fatih Kulaksız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Westerlo Kulübü ile Halil Akbunar'ın bonservis bedeli noktasında anlaşma sağladık. Halil resmi imza töreni için yarın İstanbul'da olacak. Kendisiyle 3,5 yıllık bir sözleşme imzalayacağız. Eyüpspor camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Eyüpspor Kulübünün sosyal medya hesabından, "Ailemize hoş geldin Halil Akbunar." paylaşımı yapıldı.

Senin için hazırladığımız haberler