Karagümrük - Kasımpaşa: 2-3 (Maç sonucu-yazılı özet)

01.10.2023 - 15:05 | Son Güncellenme: 01.10.2023 - 16:20

Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Haliç derbisinde karşılaştığı Karagümrük'ü mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar.

Karagümrük - Kasımpaşa: 2-3 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Kasımpaşa, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaştığı VavaCars Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup etti.

Aytaç Kara gol sayısını 6'ya çıkardı

Haliç derbisini kazanan Kasımpaşa'da golleri 3. dakikada kendi kalesine Federico Ceccherini, 6 ve 34. dakikada Aytaç Kara kaydetti. Bu sezon Kasımpaşa ile 7 maça çıkan Aytaç Kara 6 gol ve 1 asist ile oynuyor.

Karagümrük'ün gollerini ise 43. dakikada Federico Ceccherini ve 89. dakikada kendi kalesine Claudio Winck attı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Crespo ile anlaştı! İşte kazanacağı ücret...
Habere Git

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında oynanan VavaCars Fatih Karagümrük-Kasımpaşa maçının ilk yarısını konuk takım 3-1 önde tamamladı.

3. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Yasin Özcan'ın soldan ortasında savunmadan seken top, ceza sahası içinde Ngoy'un önünde kaldı. Bu oyuncunun çıkardığı şutta Ceccherini'ye çarparak yön değiştiren meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1

6. dakikada konuk takım farkı 2'ye çıkardı. Gomis'in sol kanatta yerden pasında topla buluşan Aytaç Kara, ceza yayının solundan yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2

34. dakikada Kasımpaşa üçüncü golü buldu. Gomis'in ceza sahası çizgisinin solundan içeri çevirdiği topu Rohden uzaklaştırmak istedi. Bu oyuncunun hatalı pası sonucunda topu kontrol eden Aytaç Kara'nın ceza yayının hemen solundan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-3

43. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük farkı 2'ye indirdi. Levent Mercan'ın soldan ortasında Ceccherini'nin ön direkte yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-3

Kasımpaşa soyunma odasına 3-1 önde gitti.

Karagümrük kazanmayı unuttu

Sahasında Kasımpaşa'ya mağlup olan Fatih Karagümrük ligde oynadığı son 5 karşılaşmada galibiyet alamadı.

  • Ankaragücü: 1-1
  • Çaykur Rizespor: 1-0
  • Hatayspor: 0-0
  • Pendikspor: 1-1
  • Kasımpaşa: 2-3


Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa, deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup etti.

Bu sonuçla 2'si üst üste olmak üzere 3. galibiyetini alan Kasımpaşa, puanını 12'ye çıkardı. Üçüncü yenilgisini yaşayan Fatih Karagümrük ise 6 puanda kaldı.

76. dakikada Serdar Dursun'un ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Gianniotis'ten döndü.

77. dakikada Eysseric'in ceza sahası dışından çıkardığı sert şutta Yunan file bekçisi Gianniotis gole izin vermedi.

89. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük farkı 1'e indirdi. Biraschi'nin ceza sahası dışından ortasında Winck'in arka direkte yaptığı ters vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 3-2

90+1. dakikada Levent Mercan'ın soldan ortasında Serdar Dursun'un altıpasın içinden yaptığı kafa vuruşunda, top direkten auta çıktı.

Kalan dakikalarda VavaCars Fatih Karagümrük'ün beraberlik golü için çabaları yeterli olmadı ve Kasımpaşa karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Maçtan detaylar

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Mehmet Emin Tuğral, Bahtiyar Birinci

VavaCars Fatih Karagümrük: Dituro, Veseli (Dk. 62 Kerem Atakan Kesgin), Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Feghouli, Shukurov (Dk. 78 Sturaro), Can Keleş (Dk. 32 Nazım Sangare), Rohden (Dk. 46 Eysseric), Güven Yalçın (Dk. 78 Darri), Serdar Dursun

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Sadık Çiftpınar (Dk. 69 Saddiki), Yasin Özcan (Dk. 69 Duhan Aksu), Aytaç Kara, Gökhan Gül, Ben Ouanes, Hajradinovic (Dk. 58 Bastien), Gomis (Dk. 57 Erdem Çetinkaya), Ngoy (Dk. 90+1 Hasan Emre Yeşilyurt)

Goller: Dk. 3 Ceccherini (Kendi kalesine), Dk. 6 ve 34 Aytaç Kara (Kasımpaşa), Dk. 43 Ceccherini, Dk. 89 Winck (Kendi kalesine) (VavaCars Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 10 Ceccherini, Dk. 45+2 Atılay Canel (Teknik sorumlu), Dk. 81 Biraschi, Dk. 84 Kerem Atakan Kesgin (Fatih Karagümrük), Dk. 45 Yasin Özcan, Dk. 84 Erdem Çetinkaya, Dk. 84 Omeruo (Kasımpaşa)

Aytaç Kara: "Hedefim oldukça iyi işler yapıyorum"

Karşılaşmada 2 gol atan Aytaç Kara maç sonu açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu, "Öncelikle hafta başından beri iyi çalıştık güzel ve yoğun antrenmanlar yaptık. Sahaya sadece iyi futbol için çıkıyoruz. Saha bugün mücadele etmek için iyi değildi. Hem yumuşak hem de çamurluydu. Golleri erken bulduk, bütün arkadaşlarımız galibiyete inandı. Başardığımız için mutluyum. Galibiyeti taraftara, yönetime herkese armağan ediyorum. Her zaman çalışıyorum. Fubtol hayatım boyunca hep hedefim oldu. Hedefim oldukça iyi işler yapıyorum, her maç üstüne koyarak katkı vermek için sahada yer alıyorum. Daha iyi işler yapabileceğimi biliyorum. Üstüne koyarak devam etmek istiyorum" dedi.

Federico Ceccherini: "Şans da bulduk ama değerlendiremedik"

Karagümrük oyuncusu Federico Ceccherini ise, "Maçın 70-80 dakikasına biz hükmettik. Seken iki toptan gol yedik. Birini kendi kalemize attık. Oyunun bütününü kontrol ettiğimiz bir maç oldu. Üstün bir oyun sergiledik. Şans da bulduk ama değerlendiremedik" şeklinde konuştu.

Kemal Özdeş: "3 puan için mutluyum"

3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Kasımpaşa teknik direktörü Kemal Özdeş, "3 puan için mutluyum. Taraftarımıza armağan ediyorum. Maç öngördüğümüz ve istediğimiz gibi başladı. Futbol böyle bir oyun. Erken goller bulduk bu da bir koruma iç güdüsü yaratıyor. Fazla poziyon vermesek de eninde sonunda bunun pozisyona döneceği bir oyun oynadık. Her şartta ve koşulda kendi oyununuzu oynamak önemli. Pas bağlantısını yapamadık. Oynayarak rakibi, kendi sahasında karşılamaya zorlamamız lazımdı. İstediğimiz oyun olmadı ama bugünün 1. şifresi olağanüstü mücadeleydi. Bugün sadece top rakipteyken iyi oynadık. Pozisyon da verdik ama oyuncularımı kutluyorum. Erken aldığımız skor bizi farklı bir oyuna itti. Şimdi karşımızda Fenerbahçe maçı var orada oyunun her iki yönünü de daha iyi oynamamız gerekiyor. Fedakarlık yapanlar var. Müthiş bir takım birlikteliği var. Bunu sürdürmek istiyoruz. Oyuncularımıza kulübün vizyonunun hep yukarısı olduğunu söylüyorum. Oyuncularım da buna cevap veriyorlar. Artık bunu sürdürmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Atılay Canel: "Mağlup olduğumuz için üzgünüz"

Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel ise, "Hiç ummadığımız anda 2 gol yedik. Oyunun genelinde top bizdeydi. Golü bulacağımız anda üçü yedik. Sonra tek kale oynadık ama golü bulamadık üzgünüz. Uzatma bana göre daha fazla olmalıydı 7-8 dakika uzayabilirdi. Mağlup olduğumuz için üzgünüz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler