Hakemi yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Fair Play ödülü almıştı

11.12.2023 - 23:15 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 00:48

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın 2022'de Fair Play ödülü aldığı ortaya çıktı.

Hakemi yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Fair Play ödülü almıştı

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasındaki Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçına Ankaragücü Başkanı Faruk Koca damgasını vurdu. Maçın ardından orta hakem Halil Umut Meler'e saldıran Koca'nın 2022'nin Ekim ayından Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından Ekim Ayı Fair Play/Adil Oyun Ödülleri'nde en iyi Başkan/Yönetici alanında ödüle layık görülmesi gündem oldu.

En iyi başkan/yönetici ödülünü almıştı

Türk futbol dünyası, bu akşam oynanan Ankaragücü - Rizespor maçının tamamlanmasının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atması olayıyla sarsıldı. 1-1 sona eren maçın son düdüğünün hemen ardından hakem Halil Umut Meler'e yaklaşan ve onu yumruklayıp yere düşüren Başkan Faruk Koca, 2022 Ekim ayında Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, Ekim Ayı Fair Play/Adil Oyun Ödülleri'nde en iyi Başkan/Yönetici alanında ödüle layık görülmüştü. 

"Bir daha hakemler Ankaragücü’nün hakkını yerse..."

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ekim ayında futbol ailesine örnek göstererek Fair Play Ödülü verdiği Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 14 Ocak 2023'te oynanan ve Adana Demirspor'un 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanan maçın ardından ise hakemlere yönelik açıklamaları ile dikkat çekti. Koca konuşmasında hakemler için şu ifadeleri kullandı: "Bir daha hakemler Ankaragücü’nün hakkını yerse, bundan sonra olacakların sorumlusu ben değilim. Bir daha olursa nasıl bir tepki vereceğiz herkes görecek. Hakemler, böyle yönetmeye devam ederlerse, bundan sonra öyle sıradan bir tepki vermem!"

İlgini Çekebilir
Faruk Koca'nın yumruk attığı Halil Umut Meler'in son hali dikkat çekti
Habere Git

Deneyimli teknik direktöre yumruk attı

2020-2021 sezonunda MKE Ankaragücü'nü çalıştıran deneyimli teknik direktör Hikmet Karaman, A Spor'a yaptığı açıklamada Faruk Koca'nın daha önce kendisine de saldırdığını açıkladı.

2021'de göreve geldi

MKE Ankaragücü'nde daha önce asbaşkanlık görevi üstlenen Faruk Koca 2021 yılında yapılan seçilme göreve gelip başkent ekibinin 42. başkanı olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler