Hakem dövmek serbest mi?

25.04.2016 - 17:27 | Son Güncellenme: 25.04.2016 - 17:27

Futbolda şiddet her geçen gün canlar yakmaya devam ediyor. Hatırlarsanız daha önce Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Gaziantepspor maçında hakemler alıkonulmuştu. O dönem ne oldu? Kocaman bir hiç!

Futbolda şiddet her geçen gün canlar yakmaya devam ediyor. Hatırlarsanız daha önce Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Gaziantepspor maçında hakemler alıkonulmuştu. O dönem ne oldu? Kocaman bir hiç!

*
Ne Türkiye Futbol Federasyonu, ne de Merkez Hakem Kurulu "gık" diyemedi. Olayları protesto etmesi beklenen hakemler de yine o dönem, "dik" durmayı başaramamış, şiddet de beklendiği gibi tırmanmaya devam etmişti.

*
2010-2011 sezonunun yansımalarını Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarında hep görüyoruz. Sanırım bu gidişle görmeye de devam edeceğiz. Avni Aker Stadı'nda bir hakemin tekme-tokat dövülmesini de maalesef gördük. Dünyaya rezil olduk! Ne TFF'den ne de MHK'dan aradan geçen zamanda ses-seda var mı? Yok.

*
Fenerbahçe deplasmanda skoru 4-0 yapmış ve net bir galibiyete doğru koşuyor. Son dakikada planlı bir organizasyonla, kendini bilmez bir mahluk sahaya giriyor ve Volkan Bayarslan'ı evire çevire dövüyor. Güvenlik nerede? Yok. Dayak yedikten sonra ancak kendini bilmezin elinden alıyorlar hakem Bayarslan'ı...

*

Maçta Trabzonspor'un penaltısını gör(e)meyen Bülent Yıldırım, herkesten önce kaçıyor. Ekip arkadaşına dönüp bakmıyor bile. Yıldırım'ın iyi hakem olmadığını biliyorduk. "Korkak" olduğu da Trabzon'da tescillendi.

*
Sahaya atılan maddeler de cabası. İçinde ne yok ki! Saatinden tutun, affedersiniz titreşimli vibratöre kadar ne ararsanız var. Tribünlerin kafasında hep bir agresiflik ve gerginlik... Nani forması isteyen bir taraftarı dövmekten beter ediyorlar. Nani'nin formasını iade ediyorlar. Bu da sanırım bir ilk. Yüz ifadesinden anlayın Nani'nin yaşadığı travmayı...

*
Yasalar her zaman var. Ama uygulanabilirliği nerede? Kim takıyor yasayı? Hiç kimse. Sahaya girip tekme-tokat hakem döven kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Hakem hatalarına sinirlenmiş ve böyle bir tepki göstermiş. Öyle diyor. Nasıl karşılıyorlar bu holiganı? Tam anlamıyla bir halk kahramanı gibi. Pes doğrusu!

*
Bundan sonra ne olacak? Top artık TFF'de. Belki bir basın toplantısı düzenleyip ne yapacaklarını geniş geniş anlatacaklar. Anlatacaklar ama anlatmaktan öteye geçmeyecek. Trabzonspor hatırı sayılır bir ceza alacak. Peki kendine taraftar diyen kişiye müeyyide nerede?

*
Muhtemelen federasyon, maçı tekrar oynatmayıp Fenerbahçe'nin 4-0 kazandığını ilân edecek. Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki rakibiyle aradaki farkı 3'e indirmiş olacak. Olaylar belki 1 hafta daha konuşulacak. Sonra unutulup, gidecek. Hakem Bayarslan'ın yediği dayak da yanına kâr kalacak.

*
"Görünen köy klavuz istemez" demişler. Böyle olacağı öngörülememiş miydi? Hiçbir önlem alınmadı. Çıkabilecek olaya müdahale edecek adamların umrunda mı? Hayır. Çünkü maç seyrediyorlar. İş değil, keyif peşindeler.

*
Bu saatten sonra eğer hakem dövmek serbest ise diğer liglerde hakemler ne yapacak? Örneğin; amatör kümede hakeme sinirlenen birini nasıl tutacaksınız? Önünde emsal niteliğinde bir hadise var. Tutabilene aşk olsun. Hakemlerin de Allah yardımcısı olsun...

*
Soruyorum! Eğer yasalar uygulanmayacaksa niye var? Bu kadar gümbürtüye (Passolig vs.) ne gerek var? Madem hakemler rahatlıkla dövülebiliyor, yasalar işlemiyor... Eee, o zaman her şeye hazırlıklı olmalıyız. Sahada cinayet bile işlenebilir!

*
Çünkü; nasıl hak ediyorsanız öyle idare edilirsiniz. Unutmadan... Türkiye Futbol Direktörü apoletini taşıyan Fatih Terim nerede? Neticede futbolun yöneticisi o değil mi? Bir zahmet 1-2 cümle de kendisinden duyalım. Ne olup ne bitiyor? Nereye gidiyoruz böyle? Anlatıversin.

*
Şiddetin kökeni nereye dayanıyor, neden bu haldeyiz? Bir bilen varsa bir zahmet çıkıp anlatsın. Ya ben hiçbir şey bilmiyorum, ya da bu düzen gerçekten berbat. Sizce hangisi?

Bana ulaşabilirsiniz
https://twitter.com/ekaralinc
 

Senin için hazırladığımız haberler