Hakan Çalhanoğlu, yılın en iyisi ödülüne aday!

11.05.2024 - 10:49 | Son Güncellenme: 11.05.2024 - 11:05

İtalya Serie A ekiplerinden Inter'in formasını giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Globe Futbol Ödülleri'nde "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu" ödülüne aday gösterildi.

Hakan Çalhanoğlu, yılın en iyisi ödülüne aday!

AJANSSPOR HABER

Bu sezon Inter formasıyla gösterdiği performansla beğenileri toplayan Hakan Çalhanoğlu, İtalyan devinin şampiyonluğunda da önemli rol oynadı. Milli futbolcunun bu sezonki performansı Globe Futbol Ödülleri'nde "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu" ödülüne aday gösterilmesini sağladı. İşte detaylar...

Kariyer sezonu

Hakan Çalhanoğlu, bu sezon Inter formasıyla çıktığı 38 maçın hepsine ilk 11'de başladı. Sezon boyunca teknik direktör Simone Inzaghi'nin kadroya ilk yazdığı isim olmayı başaran Çalhanoğlu, 15 gol ve 3 asistlik performansa imza atarak kariyer sezonunu geçirdi.

En golcü ikinci isim

Bu sezon çıktığı birçok maçta 6 numara bölgesinde forma giyen Hakan Çalhanoğlu, Inter'in forveti Lautaro Martinez'in ardından bu sezon en çok gol atan ikinci oyuncu oldu.

Bu sezon attığı 15 golün 9'unu duran toplardan bulan Hakan Çalhanoğlu, sezon boyunca duran toplarda ne kadar etkili bir isim olduğunu göstermeyi bildi.

Hakan Çalhanoğlu, bu sezon Serie A'da en çok gol atan türk oyuncu olan (36) Şükrü Gülesin'in rekorunu da egale etmeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler