Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

25.01.2021 - 16:56 | Son Güncellenme: 25.01.2021 - 17:00

Koronavirüs salgının artmasından sonra Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma yasağı getirildi. İçişleri Bakanlığının getirdiği yasak sonrası vatandaşlar Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkıyor gibi araştırmalar artmaya başladı. Hafta sonu çıkma yasağı ne zaman kalkacak ve ne zaman sona erecek gibi araştırmalar sürüyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? İşte tüm detaylar...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

Koronavirüs salgının artmasından sonra Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma yasağı getirildi. İçişleri Bakanlığının getirdiği yasak sonrası vatandaşlar Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkıyor gibi araştırmalar artmaya başladı.  Hafta sonu çıkma yasağı ne zaman kalkacak ve ne zaman sona erecek gibi araştırmalar sürüyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? İşte tüm detaylar...

İşte Cumhurbaşkanı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını bildirerek, "Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir. "dedi. Öte yandan mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saatinin 21.00’den 23.00’e çekilebileceği öne sürüldü.

"Restoran işletmeciliği konusu ise bu konuyla ilgili olarak da kabine toplantımızda inşallah bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var maalesef her ne kadar 'sıkı tutacağız' diyorlarsa da daha önce de bunlar söylendi, maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, o riski almak istemiyoruz. Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir."

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek?

Mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00’den 23.00’e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir.

Senin için hazırladığımız haberler