Haaland'ın dostu Trabzonspor'u şampiyonluğa taşıyor!

03.03.2020 - 21:56 | Son Güncellenme: 03.03.2020 - 19:07

Trabzonspor'da oynayan Alexander Sörloth ile ilgili Alman basını bir değerlendirme yaptı. Golcü futbolcu mercek altına alındı. Sörloth için Almanya'da nasıl başlıklar atıldı? Haaland ile Sörloth arasındaki diyaloglar nasıl? Sosa için ne dediler? Almanya'da dikkat çeken analiz...

Haaland'ın dostu Trabzonspor'u şampiyonluğa taşıyor!

Süper Lig’de Trabzonspor formasıyla başarılı bir performans gösteren Alexander Sörloth ile Almanya Ligi’nin deyim yerindeyse tozunu attıran Erling Haaland arasında nasıl bir bağ var? Alman basını, Sörloth’u hangi pencereden değerlendirdi? Dikkat çeken detaylar…

Derleyen/ Hüseyin Özkök

Dortmund'un devre arasında Salzburg'dan transfer ettiği Erling Haaland, Almanya'da da golleriyle tüm dikkatleri üzerine çekerken kendisinden beş yaş büyük vatandaşı Alexander Sörloth da Trabzonspor'da attığı gollerle Türkiye'de adından en çok söz ettiren futbolcuların başında geliyor.

Bild: "Haaland'ın dostu Trabzon'un şampiyonluk umudu"

İyi arkadaş olan iki oyuncunun sosyal medyadaki karşılıklı yazışmaları Almanya'da da dikkatlerden kaçmadı. Bild gazetesi internet sayfasında 'Haaland'ın dostu Trabzon'un şampiyonluk umudu' manşeti ile Trabzonspor'u mercek altına alan bir yazı yayınladı.

"Trabzon'un yeri çoktan sağlam"

“Süper Lig tarihinde Karadeniz sahili takımı Trabzonspor'un yeri çoktan beri sağlam” cümlesiyle başlayan yazıda Trabzonspor'un ligi sürekli aralarında paylaşan İstanbul'un üç büyüklerinden sonra Bursaspor'la birlikte kazanan beş takımdan biri olduğu ve kupayı altı kere müzesine götürdüğü ifade ediliyor.

Trabzonspor analizi...

Bild'in inceleme yazısında tam 36 yıl aradan sonra Karadeniz ekibinin yeniden ligde şampiyon olabileceğini ve şu andaki konumunun da bunun için elverişli olduğu hatta kupa yarı finalinde olduğundan duble yapmasının da mümkün olduğu belirtiliyor.

Sosa'ya ayrı bir parantez açtılar

Haberde takımın liderinin Bundesliga'dan tanıdık bir isim olan Jose Sosa olduğunun altı çizilirken Arjantinli oyuncunun bir zamanlar 22 yaşında Bayern Münih'e transfer olduğu ancak başarılı olamadığı belirtilirken aradan geçen yıllar sonunda mutluluğu Trabzonspor'da bulduğu ve futbolu bıraktıktan sonra da kulüpte kalmasının istendiği kaydediliyor.

Norveçli oyuncu Sörloth için neler yazıldı?

Jon Obi Mikel gibi, uluslararası bir tecrübenin de takımda yer aldığını ancak takımın en büyük umudunun ise 24 yaşındaki Norveçli oyuncu Alexander Sörloth olduğunun altı çizilen yazıda Norveçli oyuncu için şunlar yazılmış:

'Sörloth, Türkiye'nin en iyisi'

“Norveçli müthiş formda ve ligde şu anda 19 gole ulaşmış durumda. Türkiye'nin en iyisi. Mart sonundaki play-off maçlarında da Haaland ile omuz omuza ülkesini Euro 2020'ye taşımayı istiyor. Trabzonspor, Sörloth'u 2021 yılına kadar Crystal'dan kiraladı. Kulübün bir satın alma opsiyonu mevcut. Ama onun uluslararası önemli bir takıma gitme gibi bir düşüncesi yok. GazeteFutbol'a verdiği röportajda ‘doğru zamanda doğru yerdeyim' ifadesinde bulunmuş.

'Türk futbolseverleri mest etmiş durumda'

“Sörloth, özellikle Türk futbolseverleri mest etmiş durumda. ‘Sparta Prag maçındaki atmosferi tarif etmem mümkün değil, gördüklerimden sonra kalbim deli gibi atmaya başladı ve devre arasında vücuduma kramplar girdi çünkü alışık olmadığım bir şeydi' sözleri ona ait.

Sörloth'un Trabzonspor'daki geleceği üzerine...

Ancak Karadeniz Kulübü ona uzun süre sahip olabilecek mi belli değil. Başkan Ahmet Ağaoğlu ise rahat ve bunu konuyu abartmamak gerektiğini ve oyuncunun 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunduğunu opsiyonu gelecek yıl mayıs ayına kadar kullanma hakları olduğunu söylüyor.

Kupada da dikkatleri üstüne çekebilir

Ama şunu da ekliyor. “Avrupa'nın büyük liglerinden 5-6 scout'un kendisini izlediğini öğrendik.” Sörloth bu akşam kupada da dikkatleri üzerine çekebilir.

Senin için hazırladığımız haberler