Haaland'a övgü: "Böylesini bulabilmek..."

29.04.2020 - 15:47 | Son Güncellenme: 29.04.2020 - 15:50

Almanya Ligi ekiplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen Erling Haaland ile ilgili övgü dolu bir açıklama daha geldi. Deneyimli teknik direktör Ottmar Hitzfeldd, Norveçli golcüyü Lewandowski'ye benzettiğini dile getirdi.

Almanya Ligi ekiplerinden Borussia Dortmund'un genç golcüsü Erling Haaland ile ilgili olarak bir yorum da duayen teknik adam Ottmar Hitzfeld'den geldi. Hitzfeld, genç golcünün gelişimi hakkında konuştu ve Haaland'ı kime benzettiğini açıkladı.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Ottmar Hitzfeld'den Haaland'a büyük övgü

1997 ve 2001 yıllarında Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ve başta Borussia Dortmund olmak üzere birçok Alman ekibiyle iletişim halinde olan Ottmar Hitzfeld, Haaland konusunda ikna olduğunu ifade etti.

"Haaland ikinci bir Lewandowski olabilir"

Hitzfeld, "Kendisini televizyonda izlediğimde bile hemen ikna oldum. Oyun zekası yüksek seviyede. Ayrıca doğru zamanda doğru yerde duruyor. Teknik olarak iyi. Havadan da iyi ve hızlı bir oyuncu. Bence Haaland ikinci bir Lewandowski olabilir" diye konuştu.

"Böylesini nadiren bulabilirsiniz"

Ayrıca deneyimli teknik adam, "Nadiren bu niteliklere sahip ve aynı zamanda bu kadar uzun bir forvet bulabilirsiniz. Olağanüstü yetenekleri ile büyük gelecek vadediyor" dedi.

Gol kralı olmayı hedefliyor

1,94 boyunda ve 19 yaşında olan Erling Haaland, 20 milyon Euro karşılığında RB Salzburg'dan gelmişti. 11 maçta 12 gol atan futbolcu, Bundesliga'da bir gün mutlaka gol kralı olacağına inanıyor. Bu arada, Dortmund'un spor direktörü Michael Zorc ise, futbolcunun daha iyi olabileceğini vurguluyor.

Senin için hazırladığımız haberler